Strach o legendárního brankáře. S krvácením do mozku skončil na JIP, potvrdil jeho bývalý klub

Bývalá hvězda nizozemské fotbalové reprezentace či Manchesteru United Edwin van der Sar byl během dovolené v Chorvatsku přijat s krvácením do mozku do nemocnice. Jeho poslední zaměstnavatel Ajax Amsterdam, kde do konce května tohoto roku působil jako generální ředitel, to oznámil na svém Twitteru.

„V pátek měl Edwin van der Sar krvácení do mozku. Momentálně leží na jednotce intenzivní péče a je ve stabilizovaném stavu,“ uvedl na svém twitterovém účtu Ajax Amsterdam. „Všichni v Ajaxu přejí Edwinovi brzké uzdravení. Myslíme na tebe,“ dodal klub s tím, že jakmile budou k dispozici konkrétnější informace, zveřejní je.

ČTĚTE TAKÉ: Fotbalový svět v slzách. Zemřela legenda Werderu Brémy a také mistr světa i Evropy

Dvaapadesátiletý bývalý brankář byl v Chorvatsku na dovolené. Z ničeho nic zkolaboval a byl proto vrtulníkem převezen do nemocnice. Web Daily Mail poukázal také na to, že před 14 lety, 23. prosince 2009, postihlo krvácení do mozku také jeho manželku, která na tom byla následně velmi špatně, ale následně se zcela uzdravila. Tehdy byl pár v Nizozemsku a brzy se k nim připojili příbuzní včetně jejich syna a dcery.

Van der Sar je dvojnásobný vítěz Ligy mistrů, a to právě s Ajaxem a Manchesterem United. S oběma kluby vyhrál shodně coby brankář také čtyřikrát ligový titul. V brance nizozemské reprezentace odchytal úctyhodných 130 utkání, z toho šest i proti českému výběru. Mezi ty památné patří zejména výhra Nizozemska 1:0 na EURO 2000, či o čtyři roky později prohra Oranjes 2:3 v památném zápase na EURO 2004.

Tagy:
Evropa Chorvatsko Twitter jednotka intenzivní péče krvácení do mozku AFC Ajax Liga mistrů UEFA SV Werder Bremen Manchester United FC Edwin van der Sar