Strach o hvězdu světové cyklistiky. Kämna skončil v nemocnici, na Tenerife ho srazilo auto

Vítěz etapy slavného cyklistického závodu Tour de France Lennard Kämna měl během tréninku na Tenerife vážnou nehodu. Informoval o tom deník Bild. Německý profesionální jezdec skončil v nemocnici s vážnými zraněními, na životě by ale ohrožen být neměl.

„Dnes jsme si bohužel znovu připomněli, jak nebezpečný může být náš sport. Lennard Kämna byl účastníkem dopravní nehody, ke které došlo během tréninkové jízdy na Tenerife. Momentálně leží v nemocnici, kde podstupuje další vyšetření. Lenny, brzy se uzdrav,“ napsal na sociální síti X tým Bora-hansgrohe.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Náhlá smrt hvězdy NFL. Tělo 35letého atleta měli najít u jeho babičky, případ šetří policie

„Lennard reaguje, může hýbat se všemi končetinami. Došlo ale k docela velkému nárazu. Naštěstí není ohrožen na životě,“ řekl německému deníku Bild šéf cyklistova týmu Ralph Denk. Závodní tým Bora-hansgrohe je na ostrově s pěti profesionály. „Nehoda samozřejmě nebyla jeho vinou. Srazil se s autem, podle mých informací se to stalo při odbočování,“ sdělil Denk.

Další informace o Kämnově zdravotním stavu budou prý oznámeny ve čtvrtek, kdy se také očekává zveřejnění dalších informací o nehodě. „Se španělskou policií jsem zatím nemluvil. Poté budeme určitě vědět více,“ uvedl Denk.

Kämna patří mezi nejlepší německé profesionální cyklisty. V roce 2020 vyhrál na Tour de France etapu z La Tour-du-Pin do Villard-de-Lans. O pouhé sekundy mu také unikl žlutý trikot, který má právo nosit vedoucí průběžné klasifikace.

Etapové vítězství si připsal také na Giru d'Italia 2022 a Vueltě 2023. Dosáhl tak etapových vítězství na všech třech Grand Tours. Naposledy skončil v březnu osmý v dálkovém závodě Tirreno-Adriatico.

Na Giro, které začíná 4. května v Turíně a končí 26. května v Římě, se Kämna připravoval na výškovém soustředění na Tenerife. Jeho start je nyní nejistý.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nejvýdělečnějším fotbalovým koučem je Diego Simeone. V českém žebříčku vede trenér Slavie

Tagy: