Beáta neměla šanci. Svědci popsali děsivou srážku matky tří dětí s popelářským vozem

Řidič má ve voze kamery. Jak je možné, že neviděl Beátu a smetl ji? Obyvatelé Považské Bystrice nechápou středeční tragédii, kdy do sedmatřicetileté ženy, matky tří dětí, nacouval popelářský vůz. Mnozí sousedé se stali svědky tragédie. Nehoda se stala pouhých 200 metrů od jejího domova.

„Uslyšel jsem náraz. Vyšel jsem ven a ona ležela na zemi,“ popsal deníku Nový Čas soused, který Beátu dobře znal. „Přijela záchranka, ale ona už neměla šanci. Bylo strašné, jak tam ležela,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Byl jsem poslední, kdo ji viděl živou. Spolužák promluvil o tragické nehodě 18leté Laury

Sousedé chodí na místo, kde se stala tragická nehoda, a nechápou, jak se neštěstí vůbec mohlo stát. „Ráno odvedla své tři děti do školy, potom šla do obchodu. Bylo hrozné počasí, měla deštník a auto ji nabralo i s těmi taškami,“ popisují místní. „Nechápeme, jak ji ten řidič nemohl vidět. Vždyť má v autě kamery a dívá se i na kolegy, když nakládají odpadky,“ vrtěli hlavou.

Pro rodinu Beáty to podle sousedů není první obrovská tragédie. „Před dvěma lety zemřeli v rozmezí pár měsíců jejímu manželovi Kamilovi rodiče. Nejdřív jeden, o tři měsíce později druhý. Teď mu zemřela manželka. Mají tři děti, malou Sofinku, Matouška a Richarda. Jeden chlapeček měl jít tento rok na první svaté přijímání a ten druhý příští rok. Je to nesmírně bolestivé,“ řekli.

Na Beátu všichni vzpomínají jako na inteligentní a šikovnou ženu, napsal deník Nový Čas. „Měla vysokou školu a s manželem se seznámili v zaměstnání, je to až neskutečné,“ doplnila sousedka.

Řidiči tam jezdí jako smyslů zbavení

„V souvislosti s dopravní nehodou, která se stala v Považské Teplé, vyjadřujeme rodině upřímnou soustrast. Naše společnost dbá na dodržování přísných nařízení a bezpečnostních pokynů a jejich dodržování se pravidelně kontroluje. Do ukončení vyšetřování se naše společnost nebude k podrobnostem nehody více vyjadřovat,“ uvedl sekretariát společnosti MEGAWASTE SLOVAKIA.

Podle jednoho ze sousedů v místě nehody jezdí auta rychle, ačkoli je to slepá ulice a pohybuje se tam hodně malých dětí. „Byla jen otázka času, kdy se něco stane. Řidiči se tu někdy chovají jako smyslů zbavení. Jestli popeláři rychle couvali, to jsem neviděl. Všiml jsem si jenom toho, že přijeli policisté,“ sdělil deníku Plus JEDEN DEŇ.

Sedmatřicetiletá žena ve středu brzy ráno přecházela silnici v městské části Považská Teplá, když do ní nacouval 34letý řidič popelářského vozu. Matka tří dětí těžkým zraněním na místě podlehla.

Tagy:
nehoda dítě smrt Slovensko matka místní obyvatelé tragédie svědek soused popelářské auto Považská Bystrica