Brutální rvačka řidičů v Praze: Muž vytáhl obušek kvůli přednosti v jízdě, ukazují záběry

policie

Nebezpečná rvačka řidičů v Praze

Pražští policisté a strážníci měli ve středu plno práce. V Praze 5 došlo k ostrému konfliktu dvou řidičů, přičemž jeden z nich napadl druhého teleskopickým obuškem. Při rvačce navíc spadli do silnice mezi projíždějící auta. Policisté také pronásledovali muže, jehož chtěli zkontrolovat. Následně vyšlo najevo, že má u sebe drogy, a chybí mu navíc povolení k pobytu.

„Autohlídka z Prahy 5 si na kruhovém objezdu mezi ulicemi Peroutkova a Jinonická všimla dvou odstavených vozidel a dvou mužů, kteří se fyzicky napadali a přitom spadli do vozovky, jeden z mužů držel v ruce teleskopický obušek,“ popsala mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Jiřina Ernestová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mrazivé záběry nehody na Vsetínsku. Osobní auto plné náctiletých se čelně srazilo s kamionem

Strážníci po příjezdu na místo oba muže zpacifikovali. „Já jsem nedal přednost. Zastavil jsem, abych se mu omluvil, a on vyšel s teleskopem a pustil se do mě. Ještě mě rukou chytil pod krkem,“ popsal napadený řidič. Konflikt se nakonec obešel bez zranění a nyní ho řeší úředníci magistrátu jako přestupek.

Jiný muž skončil v policejních poutech. Hlídka ho chtěla jen zkontrolovat, cizinec ale policistům tvrdil, že má občanku doma, a protože bydlí za rohem, rychle si pro ni skočí. „Policisté mu nevěřili. Chtěli ho doprovodit, a udělali dobře. Muž se po chvilce rozeběhl a snažil se policistům utéct v uličkách Prahy. Přibližně po půl kilometru ho dostihli a pomocí donucovacích prostředků zadrželi,“ sdělil mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. Doklady cizinec neměl, policisté však u něj našli marihuanu. Vzápětí vyšlo najevo, že je v České republice nelegálně, skončil proto na cizinecké policii, která nyní jedná o jeho vyhoštění.

Tagy: