Záchranáři v Hradci Králové zasahovali u nahé zdrogované ženy. Měla jen kabelku, řekl strážník

Strážníci v Hradci Králové zasahovali u zdrogované ženy.

V Hradci Králové řešili zdrogovanou a nahou ženu pobíhající po ulici

Strážníci v Hradci Králové se setkávají s různými lidmi a situacemi. Nad ránem řešili zdrogovanou a zcela nahou ženu pobíhající po ulici. Neovládala své pohyby, nebyla s ní ani rozumná řeč. Nakonec museli muži zákona přivolat záchrannou službu, která narkomanku ošetřila a převezla do nemocnice.

Ženu našli strážníci na chodníku v centru města před druhou hodinou ráno. Hned jim bylo jasné, že to s ní nebude jednoduché. „Neměla na sobě vůbec nic, v ruce držela jenom kabelku. Když jsme ji kontaktovali, jen vydávala zvuky, nekomunikovala, neovládala své jednání a chování,“ popsal zasahující strážník Marek Hovorka. „Žena měla křeče v obličeji, nedokázala vůbec odpovídat na otázky a její zorničky byly rozšířené,“ sdělila pro CNN Prima NEWS mluvčí strážníků Eva Kněžourová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladíci v Brně zbili staršího muže, ten se skutálel ze schodů. Policie již agresory dopadla

Zprvu se nedalo vyloučit zdravotní postižení ženy, například sluchové. Strážníci proto raději přivolali záchrannou službu. „Přivolali jsme na místo záchranáře, ti to vyhodnotili tak, že slečna je pod vlivem drog a rozhodli o převozu do nemocnice,“ uvedl Hovorka. „Zároveň požádali strážníky, aby jim asistovali při převozu a i při ošetření v lůžkové části nemocnice,“ dodala Kněžourová.

Hradečtí strážníci tuto ženu prý nikdy předtím neřešili. Je ale otázkou, jak zkušenou uživatelkou drog je. Tentokrát to v každém případě přehnala. „Neovládala své pohyby, nedala se obléknout, takže jsme vzali termofólii, co máme v lékárničce, a zabalili jsme ji aspoň do ní a snažili jsme se ji udržet na místě,“ popsal Hovorka.

Žena vzhledem k časné ranní hodině nepotkala více lidí. Jinak by se totiž zodpovídala z přestupku buzení veřejného pohoršení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Potyčka cizinců na Žižkově skončila pobodáním. Po útočníkovi na útěku pátrá policie

Tagy: