Vlk se zatoulal do Karviné, našli ho mrtvého v kolejišti. Tělo zkoumají odborníci

V Karviná srazil vlak vlka.

Vlk v Karviné

V neděli brzy odpoledne přijali strážníci v Karviné oznámení o neobvyklém nálezu. Na kolejové trati měl ležet vlk nebo pes. Jak se následně ukázalo, skutečně se jednalo o chráněného vlka obecného, s největší pravděpodobností mladou fenu. Jak se zvíře do katastru dostalo, je pro strážníky záhadou.

„V neděli 6. února 2022 v 13:20 jsme obdrželi oznámení, že na kolejové trati u ulice Staroměstská leží kadáver vlka nebo psa. Na místě strážníci zjistili v kolejišti sražené zvíře, které se nápadně podobalo vlkovi,“ informovala Městská policie Karviná na Facebooku.

Na místo proto zavolali strážníci myslivce, který jejich domněnky, že se jedná o chráněného vlka, potvrdil. „Jelikož se jedná o chráněný druh, byl přivolán odborník z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, který na místě potvrdil, že se jedná s největší pravděpodobností o mladou fenu vlka obecného,“ uvedli strážníci.

Odborník si následně tělo vlka odvezl k dalšímu zkoumání. Kuriózní případ je podle strážníků velmi smutný, přesto jsou překvapeni, že se v Karviné objevila tato psovitá šelma. Připomněli, že v minulém roce fotopasti zachytily jelena, nyní se objevil vlk. Lidé pod příspěvkem přemítají nad tím, co vlka vylákalo až k městu. Podle nich se jedná o plaché zvíře, může se tak jednat o odchovaného jedince.

Tagy:
pes vlk vlak sociální sítě Facebook Moravskoslezský kraj strážníci srážka Karviná kolejiště Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky Městská policie Karviná Staroměstská