Strážník dal ženě pěstí, do muže, který se jí zastal, na zemi kopal. Dostane padáka

Agresor vyhrožoval matce

Napadl ženu pěstí

Ránou pěstí do obličeje skončila rozepře mezi opilou ženou a městským strážníkem v Českých Budějovicích. Žena přitom nebyla agresivní, jen se odmítala legitimovat. Na pomoc jí přispěchal její rozezlený přítel, kterého strážníci zpacifikovali. Ten, který ženu udeřil, pak muže kopal na zemi do hlavy. Celý incident natočil náhodou jeden z kolemjdoucích. Město postavilo strážníka mimo službu a propustí ho, případ už také řeší policie.

Ve středu večer se na Senovážném náměstí v centru Českých Budějovic pohádali v opilosti muž a žena. Muž poté přebíhal mezi vozidly silnici, čehož si všimli nedaleko stojící strážníci a začali případ na místě řešit.

Pak ale přišel nečekaný útok jednoho z nich. Opilá žena se odmítala podle svědka události legitimovat, agresivní ale nebyla. Přesto ji jeden ze strážníků tvrdě udeřil pěstí do obličeje. To naštvalo jejího partnera, který ji šel bránit. Strážníci ho zpacifikovali. Ten, který ženu udeřil, pak muže začal na zemi kopat do hlavy.

„Ta žena je nijak nenapadala, jen se neustále ptala, proč má dávat občanku. Co přesně strážníkovi řekla, že jí vypálil ránu pěstí, nevím, to slyšet nebylo. Nicméně k tomu, aby takto reagoval, neměl naprosto žádný důvod. Nijak na něj neútočila, nenapadala ho, nezvedala ruce, nerozeběhla se proti němu. Neudělala nic, co by v něm mělo vyvolat takovou reakci,“ řekl autor videa MF DNES.

Primátor Českých Budějovic označil zákrok městského policisty za selhání. CNN Prima NEWS řekl, že záznam měl možnost vidět i z kamer, které nosí strážníci na uniformách.

„Strážník byl postaven mimo službu, věc byla v pátek předána státní policii i ze strany městské policie k prošetření. No a bude s ním rozvázán pracovní poměr,“ rozhodl okamžitě primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda.

„Určitě bych počkal s tím, co vyšetří policie z důkazů z výslechů, z úředního záznamu, zdravotních zpráv, a nedělal bych předčasné závěry. Nevyhazoval bych strážníka z práce,“ zastal se agresora v reakci pro CNN Prima NEWS předseda Unie bezpečnostních sborů Richard Krbek.

Dle mluvčí policie České Budějovice Štěpánky Schwarzové se případem budou policisté zabývat. Informace, které se policisté dozvěděli z médií, budou doplněny o podklady, jež policii poskytla městská policie. „V této chvíli se k dané události nebudeme dál vyjadřovat,“ uvedl mluvčí budějovických strážníků David Štýfal.

Tagy: