Drama na americké střední škole. Na místě se střílelo, záchranáři hlásí oběť i řadu zraněných

Na střední škole Perry High School v americké Iowě se ve čtvrtek střílelo, píší americká média. Zemřel student, pět lidí bylo zraněno. Sedmnáctiletý střelec poté obrátil zbraň proti sobě, uvedla policie. Čtvrtek 4. ledna byl prvním dnem, kdy se studenti po vánočních prázdninách vrátili do školy.

První zprávy o střelbě dostala policie kolem 14:45. Budovu podle agentury AP obklíčila vozidla záchranných složek.

ČTĚTE VÍCE: Co dělat při masové střelbě? Na agresora útočte jen v krajním případě, radí kriminalistka

Na místě byli podle AP rovněž vyšetřovatelé z Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), kteří mají místním kriminalistům pomoci s objasněním střelby.

Na první tiskové konferenci asi tři hodiny po střelbě uvedl šerif okresu Dallas Adam Infante, že první policisté dorazili do školy sedm minut poté, co se dozvěděli, že na místě je útočník. Střelce policie již identifikovala.

Jedna ze studentek, 18letá Rachael Karesová, popsala, že zrovna končila nácvik s jazzovou kapelou, když společně se spoluhráči slyšeli čtyři výstřely. „Všichni jsme nadskočili. Náš učitel zakřičel: 'Utíkejte!'. Tak jsme utíkali," popsala Karesová. Studentka společně s ostatními přeběhla fotbalové hřiště, odkud slyšela další výstřely a lidi, jak křičí "vypadněte odtud, vypadněte odtud!", píše AP.

Perry leží asi 65 kilometrů od Des Moines, hlavního města Iowy, a střední škola Perry High School je součástí školského sdružení s celkem asi 1800 studenty, píše CNN. Vedení školy zatím na žádost médií o vyjádření k incidentu nereagovalo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Česko po předvánoční masové střelbě v Praze řeší, jak takové události předcházet

Tagy: