Střelba v noční Bratislavě: Rána vyšla ze zbraně partnera Čaputové, šlo o nešťastnou náhodu

Slovenská policie vyšetřuje náhodný výstřel, který zazněl v noci na čtvrtek ve Skalické ulici v Bratislavě, informuje web HNonline. K incidentu se na sociálních sítích přiznal životní partner bývalé slovenské prezidentky Zuzany Čaputové Juraj Rizman. Výstřel podle něj nastal při čištění zbraně. Na případ upozornil týdeník Plus 7 dní.

„Ve středu ve večerních hodinách jsem při čištění legálně držené střelné zbraně udělal chybu v postupu a ta vedla k náhodnému výstřelu. Přestože nedošlo k žádnému zranění, okamžitě jsem věc nahlásil - tak jak to vyžaduje zákon - příslušnému policejnímu oddělení,“ uvedl Rizman, bývalý občanský aktivista a nynější ředitel komunikace slovenské organizace Post Bellum, na sociální síti Facebook. Dodal, že s policií plně spolupracuje a je připraven nést důsledky svého pochybení.

ČTĚTE TAKÉ: Divočina na Slovensku. Ženy se na jarmarku mlátily hlava nehlava, několik z nich padlo k zemi

Včera vo večerných hodinách som pri čistení legálne držanej strelnej zbrane urobil chybu v postupe, ktorá viedla k...

Posted by Juraj Rizman on Thursday, September 5, 2024

„Policie se věcí zabývá,“ řekl mluvčí bratislavské krajské policie Michal Szeiff podle HNonline. Policie potvrdila, že v této souvislosti nikdo nebyl zraněn. Věc eviduje jako přestupek.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Úmrtí Aleny v dětském domově otřáslo Trenčínem. Kamarádka popsala její poslední telefonát

Tagy:
policie Slovensko zbraň Facebook střelba Bratislava Zuzana Čaputová Juraj Rizman Post Bellum trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti