Detaily útoku v Přelouči: Muži se přetahovali o pistoli kvůli pár korunám. Výstřel zasáhl hlavu

Záchranáři zasahovali v Přelouči u muže postřeleného do hlavy

Střelba v Přelouči – mladistvý střelil soka plynovou pistolí do hlavy

Motivem roztržky dvou mužů v Přelouči, po které byl jeden zraněn výstřelem z plynové pistole do hlavy, mělo být pár korun. Mezi místními se šířili informace, že jde o další konflikt mezi romskými a ukrajinskými obyvateli. To však policie vyloučila. Oba aktéři byli Češi.

Důvodem sobotní roztržky v Přelouči u Račanského rybníka měl být dluh ve výši několika desítek korun. Dva aktéři sporu se kvůli tomu začali přetahovat a starší muž měl vytáhnout plynovou pistoli. Z té vyšel následně výstřel a vážně zranil právě vlastníka zbraně.

„Údajně měly tam být nějaké rozepře a mělo tam následně dojít ke střelbě. Na zemi jsem viděl ležet bezvládného asi tak třicetiletého muže, nad kterým už samozřejmě byli záchranáři společně s policajty. Už se mu snažili dávat nějaké prvotní ošetření, protože zranění měl v oblasti hlavy,“ sdělil štábu CNN Prima NEWS jeden ze svědků události.

„Posádka provedla stabilizaci zdravotního stavu pacienta, napojili jsme ho na umělou plicní ventilaci a takto jsme jej transportovali na traumacentrum. Jednalo se o velmi těžké poranění, kdy pacient byl v přímém ohrožení života,“ potvrdil závažnost situace Vladimír Švába, vedoucí operačního střediska ZZS KHK.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Teta svého manžela v Tunisku usmrtila. Neteř exkluzivně promluvila o tragédii na dovolené

Mezi místními a na sociálních sítích se rozhořela debata o účastnících konfliktu. Kolují informace, že se incidentu účastnili i Ukrajinci. To ale podle informací CNN Prima News není pravda. Oba dva aktéři jsou české státní příslušnosti. I policie potvrdila, že aktéři nebyli cizinci. Postřelený šestadvacetiletý muž má být nyní mimo ohrožení života. Mladistvého muže kriminalisté obvinili z trestného činu těžké ublížení na zdraví. Jestli mohl jednat například v sebeobraně, ukáže až další vyšetřování.

SLEDUJTE TAKÉ:  Čtyři lidé včetně jednoho dítěte byli na konci července zavražděni během hromadné střelby v kancelářském komplexu ve městě Orange v americké Kalifornii

Tagy:
střelba CNN Prima NEWS Přelouč Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje vražda