Střelba ve Lhotě: Zásahovka šla do domu pro údajného viníka. Ten mezitím utekl do hospody

Ve Lhotě nedaleko Přelouče policisté včetně zásahové jednotky vyjížděli kvůli údajné střelbě v jednom z domů, kterou ohlásila žena.

Nové informace o střelbě na Pardubicku

Údajný střelec ze Lhoty nedaleko Přelouče je obviněný z nebezpečného vyhrožování. Podle policie měl slovně a následně i fyzicky napadnout svoji partnerku. Přijela pro něj zásahová jednotka, jenže muž měl podle informací Krimi zpráv proklouznout z obležení a schovávat se v místní hospodě.

Rodinný dům ve Lhotě nedaleko Přelouče obklíčila policejní auta včetně zásahové jednotky. Podle oznámení měl v pátek večer uvnitř střílet obyvatel domu. Policie v neděli informace potvrdila štábu CNN Prima NEWS, který byl na místě.

„Po předchozím požití alkoholu měl nejprve slovně a následně i fyzicky napadat svoji družku. Výhrůžky měl směřovat i vůči další osobě. Během incidentu mělo dojít i k údajné střelbě, která byla důvodem, proč jsme byli přivoláni na místo,“ sdělila policejní mluvčí Dita Holečková.

Zmizel pod rouškou tmy

S policií podezřelý nespolupracoval. Nikdo nevěděl, jak nebezpečný může být. Přišlo na řadu vyjednávání. Jenže po něm se podařilo 38letému agresorovi proklouznout pod rouškou tmy z policejního zátarasu – když měl přijít na řadu vstup zásahovky do domu. Útočiště měl vyhledat v místní hospodě.

„Mělo se tady údajně střílet, držel ji doma a teď jim měl zdrhnout,“ popsal situaci jeden z místních obyvatel. „Díky svědkům, dobré spolupráci přítomných policistů, operačních a velících důstojníků byl osmatřicetiletý podezřelý několik minut po provedení tohoto zákroku zadržen našimi policisty, a to v jedné přeloučské restauraci. Při ohledání jsme zbraň zajistili a bude podrobena znaleckému zkoumání,“ doplnila Holečková.

Policie zatím stále neupřesnila, jestli se opravdu střílelo a o jakou zbraň šlo. Zadržený je obviněný z nebezpečného vyhrožování se zbraní, tedy ve druhém odstavci. Kriminalisté ale neshledali důvody vazby, a proto je muž stíhán na svobodě. Hrozí mu až tři roky vězení.

Tagy: