Smrtelná střelba ve Strašnicích: Byli problémoví a pili, říkají o mrtvých místní

Střelba v pražských Strašnicích - střelec se podle policie po střelbě zabarikádoval v pokoji uvnitř domu.

Kriminalisté z oddělení vražd vyšetřují nedělní střelbu v Praze. V rodinném domě ve Strašnicích zastřelil muž svého známého. Poté se zabarikádoval uvnitř a odmítal vyjednávat s policií. Nakonec spáchal sebevraždu. Místní se nyní k celému případu vyjádřili. Podle nich byli zemřelí problémoví.

Neděle 15:30 odpoledne, v Révové ulici v pražských Strašnicích se ozývá střelba. Na místo ihned vyjíždějí policisté, hlídce se podaří dostat se do domu, kde na chodbě nacházejí postřeleného muže. Policisté ho dostanou ven z domu a okamžitě mu poskytují první pomoc. Resuscitace však není úspěšná, postřelený umírá.

Policisté poté uzavřeli okolí domu, ze vzduchu vše hlídal vrtulník. Střelec se zabarikádoval uvnitř a s vyjednavačem nekomunikoval. Zhruba po hodině dovnitř vtrhla zásahová jednotka. Ostatní policisté se schovávali za plotem a zbraněmi jistili své kolegy. Útočník už ale nepředstavoval hrozbu. Spáchal totiž sebevraždu.

„V tuto chvíli případ řeší kriminalisté z oddělení vražd, vyslýchají jak svědky, tak rodinné příslušníky a v rámci prověřování čekají na výsledky nařízených soudních pitev,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk. Podle místních, které redakce Krimi zpráv oslovila, se lidé, kteří v domě bydleli, hádali a hodně pili alkohol.

Během dvou let dva výjezdy

„Prostě si tam nastěhoval nájemníka a ten ho zastřelil. Všichni byli problémoví,“ uvedla další místní. Jiná žena doplnila, že se doslechla, že se spolu obyvatelé domu někdy i prali. O tom, že měli problémy s alkoholem a hádali se, svědčí i policejní databáze.

„Za uplynulé dva roky jsme na tuto adresu vyjížděli dvakrát. Vždy se vesměs jednalo o hádky mezi opilými lidmi s vysokou hladinou alkoholu v krvi. Nadýchali dokonce i přes tři promile. Nikdy se však nejednalo o trestný čin ani přestupek,“ dodal Daněk s tím, že se věc na místě vždy řešila domluvou.

Hádat se měl právě zastřelený muž, v jednom případě i se svou silně opilou partnerkou. Podle informací Krimi zpráv to v domě vypadalo jako ve squattu: Měly tam být odpadky a různé harampádí.

Pokud se bude případ dál vyvíjet podle scénáře, se kterým policisté pracují, bude pravděpodobně odložený. Mrtvého pachatele totiž stíhat nemohou.

Tagy: