Strhující výkon, jásá prezident Pavel. Politici gratulují Krejčíkové k triumfu na Wimbledonu

Fenomenální triumf české tenistky Barbory Krejčíkové na tenisovém turnaji ve Wimbledonu sledovali i české politické špičky. Na síti X novopečené šampionce poděkoval za reprezentaci země prezident Petr Pavel. Premiér Petr Fiala (ODS) gratuloval s tím, že jde o obrovský úspěch. Lídr opozičního hnutí ANO Andrej Babiš kromě blahopřání zmínil i inspiraci pro celou českou společnost.

„Neskutečný výkon a obrovská inspirace pro nás všechny. Moc gratuluju,“ uvedl na svém profilu na síti X Andrej Babiš. V podobném duchu reagoval i premiér Petr Fiala. „Skvělý boj a získání druhého Grand Slamu je obrovský úspěch,“ uvedl.

ČTĚTE DÁLE: Fantastická Krejčíková vyhrála Wimbledon. Italku udolala ve třech setech

Podle předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové Krejčíková ukázala sílu českého ženského tenisu. „Srdečně gratuluji k vítězství ve Wimbledonu a děkuji za zážitek,“ dodala na X předsedkyně Poslanecké sněmovny.

„Hrdost a velká gratulace! Opravdu úžasný výkon Barbory Krejčíkové,“ připojil se ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). „Nádherný zápas,“ rozplývala se rovněž na X europoslankyně za hnutí STAN Danuše Nerudová.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) žertovně zaspekuloval o potenciálním stěhování prestižního turnaje do střední Evropy. „Už to vypadá, že by se vyplatilo Wimbledon přestěhovat k nám. Obrovská gratulace Barboře Krejčíkové,“ napsal Rakušan v narážce na nedávné úspěchy dalších českých tenistek.

Krejčíková je pátou Češkou od roku 1993, která se do wimbledonského finále v singlu dostala. Zatím se českými vítězkami staly zesnulá trenérka Krejčíkové Jana Novotná (1998), Petra Kvitová (2011, 2014) a Markéta Vondroušová (2023). Poražena byla ve finále pouze Karolína Plíšková před třemi lety.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zelenskyj omlouvá Bidenův zásadní přeřek. Záměna za Putina? Můžeme na to zapomenout

Tagy: