Fantastická Krejčíková vyhrála Wimbledon. Italku udolala ve třech setech

Fantastický úspěch. Česká tenistka Barbora Krejčíková dopsala vítězný příběh na Wimbledonu. Ve finále zvítězila po velkém dramatu 6:2, 2:6, 6:4 nad Italkou Jasmine Paoliniovou. Po triumfu na French Open v roce 2021 je to pro Krejčíkovou druhý triumf na grandslamech v singlech. Dalších sedm má na svém kontě ve čtyřhře.

Krejčíková je pátou českou tenistkou od roku 1993, která se do wimbledonského finále v singlu dostala. Zatím se českými vítězkami staly bývalá a zesnulá trenérka Krejčíkové Jana Novotná (1998), Petra Kvitová (2011, 2014) a Markéta Vondroušová (2023). Neúspěšnou tenistkou ve finále se stala pouze Karolína Plíšková před třemi lety.

ČTĚTE TAKÉ: Tenistka Petra Kvitová je novopečenou maminkou. Synovi dali s manželem krásné jméno

Česká tenistka měla před finále velká očekávání. „Na zápas se těším. Těším se, až budu zase hrát na centrkurtu,“ uvedla Krejčíková. Před duelem nicméně uvedla, že utkání bude těžké a z obou stran se bude jednat o boj.

Svěřenkyně trenéra Pavla Motla získala v singlu grandslamový titul na Roland Garros v roce 2021. V All England Clubu vyhrála dvakrát v deblu (2018, 2022), ve dvouhře byla ve finále poprvé. Dosud zde byla nejlépe před třemi lety v osmifinále.

Oproti triumfu na Roland Garros 2021 se herně posunula. „Vylepšila jsem asi všechno a hlavně se zlepšila na rychlých površích. Posunula jsem svou hru, protože všichni se také zlepšují. Mám radost, že jsem v dalším finále,“ řekla Krejčíková.

Letos Krejčíková vyřadila Rusku Veroniku Kuděrmětovovou, Američanku Katie Volynetsovou, Španělku Jessicu Bouzasovou, Američanku Danielle Collinsovou či Lotyšku Jelenu Ostapenkovou. Naposledy si poradila s předloňskou šampionkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu. Turnajovou čtyřku zdolala 3:6, 6:3, 6:4.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Olympijská kolekce není šílený kostým, hájí se návrhář Černý. Prozradil, co ho inspirovalo

Vítězka dvouhry získá 2,7 milionu liber (přes 81 milionů korun), poražená finalistka si přijde zhruba na poloviční částku.

Tagy: