Dramatický zásah hasičů: Nejprve po nich někdo střílel, pak našli dvě mrtvá těla

Střelba na hasiče v Bratislavě

V Bratislavě střílel muž na hasiče

Bratislavští hasiči v neděli právě zasahovali v zahrádkářské kolonii, když po nich z hořícího pozemku začal střílet pravděpodobně třiatřicetiletý muž. Na místě byla později nalezena dvě mrtvá těla.

Hasiče zavolali ráno místní, kteří si všimli požáru na jedné ze zahrad v Bratislavě na Slovensku. Poté, co dorazili na místo, aby oheň zlikvidovali, se z hořícího pozemku ozvalo několik výstřelů. Ačkoliv byl jeden z hasičů zasažen do horní končetiny, po poskytnutí první pomoci a informování policie jednotka pokračovala v práci.

„Po vstupu na pozemek bylo nalezeno tělo muže, možná střelce, bez známek života. Vedle něj ležela krátká střelná zbraň,“ konstatovala tamní policie. Šokem pro všechny zasahující však byl ještě jeden nález uvnitř chatky. Podle webu Nový Čas se tam nacházelo ohořelé lidské tělo.

Postřelený hasič přežil

Pohlaví druhé oběti zatím není podle slovenských médií známo. „Poskytneme další informace, jakmile to situace dovolí,“ sdělil policejní mluvčí Michal Szeiff. Postřelený hasič je mimo ohrožení života. „Dva výstřely ztlumila vysílačka a dýchací přístroj,“ informovala zasahující jednotka na sociálních sítích.

Bratislavští vyšetřovatelé zahájili trestní stíhání ve věci trestného činu vraždy ve stádiu pokusu.

Tagy: