Rozvozce pizzy hrdinou: Vběhl mezi plameny a zachránil život pěti dětem, pak zkolaboval

Muž ve městě Lafayette zachránil z hořícího domu pět dětí

Hrdina zachránil z hořícího domu pět dětí

Americké město Lafayette velebí hrdinu, který neváhal a z hořícího domu ještě před příjezdem hasičů zachránil pět dětí. Při riskantní akci sám utrpěl vážná zranění. Pětadvacetiletému muži se dostalo uznání od policie, hasičů i rodiny. Město ho ocení během prestižní akce.

Nicholas Bostic jel v pondělí v autě, když si všiml hořícího domu. Zastavil a okamžitě začal jednat. „Oběhl jsem budovu, vstoupil do ní a křičel, jestli tam někdo je,“ popsal pro stanici FOX 59. Nikdo mu ale neodpovídal. Všiml si však na schodech obrysu vyděšených dětí.

Po schodech scházela 18letá Seionna, která hlídala své tři sourozence a jejich kamarádku. Rodiče v osudnou noc v nedalekém baru hráli šipky. Bosticovi se podařilo k dětem doběhnout a pomohl Seionně, roční Kaleie, 13leté Shaylee a její kamarádce Livian dostat se ven ven. Myslel si, že jsou všichni v bezpečí, nastal ale problém, píše web Daily Mail.

Nejstarší dívka mu vyděšeně oznámila, že je v ohnivém pekle ještě její 6letá sestra Kaylani. Rozvozce pizzy znovu nezaváhal a vběhl do domu. „Běžel jsem dovnitř a hledal pod postelí a ve skříních, nikoho jsem ale nemohl na jít,“ vzpomínal Bostic. Nakonec, když byl na cestě ke schodům, uslyšel tichý pláč.

Tričkem si zakryl obličej a vydal se za hlasem. Policistům později popsal, že kvůli kouři neviděl téměř nic a v žáru si připadal jako v peci. Nakonec se ale doplazil k 6leté dívce. Aby se dostali ven, musel Bostic rozbít okno a s dítětem v náručí vyskočit.

Po záchraně dětí zkolaboval a byl převezen do nemocnice. Ještě předtím se však záchranářů, kteří již byli na místě, vyptával, zda je 6letá dívenka v pořádku, uvádí BBC. Na místo v té době dorazili i rodiče dětí, kteří Bosticovo hrdinství vyzdvihují. „Je to skutečný hrdina, stejně jako moje dcera, která děti vzbudila. Nerad přemýšlím o tom, co by se stalo, kdyby se Nick neobjevil,“ svěřil se otec.

Vyznamenají ho na baseballu

Díky hrdinnému počínání teď Bostice velebí celé město. „Zachránil lidské životy. Jeho obětavost je inspirující a na mnohé zapůsobil svojí odvahou, houževnatostí i neochvějným klidem tváří v tvář tak obrovskému nebezpečí,“ stojí v prohlášení policie města Lafayette.

Hrdinu odměna nemine. Úřady uvedly, že Bostice ocení v srpnu během baseballového utkání. Z nemocnice byl již propuštěn, a tak se rodina, která je zejména díky jeho odvaze stále spolu, se zachráncem mohla sejít. Otec dětí mu kromě poděkování vzkázal ještě jednu věc: „Nyní jsi oficiálně součástí rodiny.“

Tagy: