Suchánek: Jsem vytočený, ale vakcíně věřím. Je mi jedno, jestli z ní budu mít tři uši

Michal Suchánek na podnikání mimo branži nemá zrovna hezké vzpomínky.

Jaroslav Flegr a Michal Suchánek v pořadu 360⁰ Pavlíny Wolfové

Herec Michal Suchánek je zoufalý z aktuální koronavirové situace, od vlády postrádá vysvětlení i pochopení pro lidi. Uvedl to v pořadu CNN Prima NEWS 360° Pavlíny Wolfové. Vystoupení na demonstraci pořádané iniciativou Chcípl PES prý neznamená, že se nechce nechat očkovat, nebo že je proti rouškám, jak zdůraznil.

„Důvod, proč jsem na demonstraci šel, je ten, že jsem chtěl pomoct Danielu Landovi. Kdysi ještě před revolucí jsme spolu také podobně běhali po Václaváku nebo po Staromáku,“ vysvětluje herec Michal Suchánek s tím, že mu vadí ostrá kritika mířená právě na zpěváka.

Ohrazuje se ale proti tomu, že by měl být „antirouškař“. „Nejsem proti rouškám. Chci se nechat očkovat, věřím vakcíně a je mi jedno, zda z toho budu mít tři uši nebo něco jiného,“ míní komik.

Na současné situaci mu vadí hlavně fakt, že je populace zmateně informovaná. „Jsem vytočený. Lanovky nejdřív ano, potom ne. Chtěl bych někomu věřit, ale je to těžký. Když se vše stále mění, důvěra se ztrácí,“ popisuje.

Vláda by se podle něj měla k celé situaci jasněji postavit. „Asi Andrej Babiš dluží vysvětlení. Nemyslím si, že se něco stane, když člověk přizná, že udělal chybu. Vzkázal bych mu, že se v tom neorientuji a jsem zoufalý jako asi další,“ podotýká.

Demonstrace se zúčastnil i ex-prezident Václav Klaus, který zpochybňoval například i vakcinaci. „To, co říká Václav Klaus, je jeho věc,“ říká Suchánek s tím, že přece nemohl předpovídat, co jaký vystupující sdělí. „Jestliže si Hamáček stěžuje, že lidi nedodržují restrikce... Vždyť to je nepřenositelný. Někteří lidé opravdu skončí špatně, a proto to dělají a protestují,“ vysvětluje.

Tagy: