Brutální vražda ženy v Praze zůstává záhadou. Tělo leželo v roští, po pachateli se slehla zem

Neobjasněná vražda bezdomovkyně dodnes zaměstnává kriminalisty.

Neobjasněná smrt

Jsou to už čtyři roky od chvíle, kdy v Praze někdo surově ubil k smrti ženu bez domova. Nocovala pod mostem poblíž pražského Krejcárku, byla prý nekonfliktní, nepila alkohol a s nikým se příliš nestýkala. Kdo a proč ji zabil, zůstává pro kriminalisty záhadou.

Hledat vraha osamělé ženy začali policisté z pražské mordparty v září 2019. Tělo bezdomovkyně tehdy našel náhodný kolemjdoucí pohozené v roští. Někdo ji surově ubil.

ČTĚTE TAKÉ: Ne zoolog, ale zoofilní monstrum. Slavný krokodýlí expert znásilňoval psy, zabil jich desítky

Vražda se stala v ulici Pod Krejcárkem, kde žena bez domova často nocovala. Zatím neznámý vrah jí zasadil několik ran do hlavy. Jaký k tomu měl důvod, je ale stále záhadou. Žena se prý nestýkala ani s ostatními bezdomovci. Pohybovala se pouze v okolí Krejcárku, Palmovky a Holešovic.

„Byla to nekonfliktní bezdomovkyně, nepila alkohol a dokonce měla vysokoškolské vzdělání,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Jan Daněk.

„Byla taková tichá, slušná a normální ženská. Ještě jsem se divil, proč ona zrovna je pod tím mostem,“ zavzpomínal na ženu jeden z místních a o zážitky s ní se podělila i další dotazovaná: „Byla to taková hubená, zanedbaná ženská. Vždycky tam ráno pospávala, když jsem dobíhala do práce. Vždycky na mě volala: ‚Už zase běžíte.‘“

Kriminalisté zkoušeli takřka vše – hledání svědků, výslechy, záznamy z okolních kamer. Nic z toho ale nevedlo k odhalení vraha. „Kriminalistům se zatím nepodařilo pachatele vypátrat a přivítali by některé nové informace,“ apeluje Daněk na veřejnost.

Policisté smutný příběh bezdomovkyně umístili i do kalendáře nevyřešených případů. Doufají, že právě tím třeba někomu osvěží vzpomínku, která by jim ve vyšetřování pomohla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Noční střelba v bratislavské části Dúbravka. Útočník spustil palbu do náhodných lidí na ulici

Tagy: