Akt ojedinělé brutality, popisují usmrcení malého chlapce policisté. Vrahem má být 14letý kluk

Byl to akt neuvěřitelné brutality, prohlásil Olaf Hildebrand, hlavní vyšetřovatel případu vraždy šestiletého chlapce Joela z malé vesnice Pragsdorf ve spolkové zemi Meklenbursko – Přední Pomořansko. Detektivům se podařilo zadržet vraha. Je jím teprve 14letý chlapec, píše deník Bild.

„Zatkli jsme 14letého chlapce, je podezřelý z vraždy šestiletého dítěte,“ řekl Hildebrand. Teenager je již ve vazbě. Na radu svého advokáta mlčí a s vyšetřovateli nespolupracuje. „Jsme si ale jisti, že máme pachatele,“ dodal Hildebrand pro deník Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá vražda malého chlapce v Německu. Nevrátil se ze hřiště, znetvořené tělo našli ve křoví

Detektivy šokovala míra brutality, se kterou byl Joel zavražděn. „Byl to akt ojedinělé brutality. Byla použita obrovská síla,“ řekl vyšetřovatel a připomněl, že teenager je za vraždu trestně odpovědný.

Podle policie byl poslední, kdo malého Joela viděl živého, píše web týdeníku Focus s odkazem na informace policie. Šli spolu se dvěma dalšími dětmi z fotbalového hřiště, Joel a podezřelý se pak oddělili. Chlapec se během výslechů zaplétal do rozporů. Když přišli ke slovu forenzní technici, nalezli důkazy, že 14letý chlapec je vrahem. Motiv jeho činu je zatím nejasný.

Joel šel v polovině září na hřiště. Když se nevrátil v domluvený čas, vydali se ho rodiče hledat a vzápětí jeho zmizení nahlásili na policii. Joel byl spolehlivý, nikdy se netoulal a vždy dal vědět, kam jde. Později chlapce hledali nejen místní, ale i policisté a hasiči. Mrtvolu chlapce nalezli zohavenou a pohozenou v křoví asi 200 metrů od jeho bydliště.

„Místo, kde bylo dítě nalezeno, se stalo i místem činu. Joelova zranění byla tak vážná, že je nemohl přežít. Během noci probíhaly prohlídky u podezřelého,“ popsal Hildebrand. Následující den byli nasazeni potápěči a psovodi. „V bezprostřední blízkosti místa byl nalezen nůž. Vlákna, která se na něm našla, byla z Joelova oblečení. Zatčený teenager o zločinu mlčí,“ uvedl vyšetřovatel.

Jedna ze sousedek rodiny malého vraha deníku Bild řekla, že chlapec v minulosti děti několikrát ohrožoval nožem a požadoval od nich peníze. Informovala proto sociální úřad a chlapcovu školu. Řekli jí ale, že s tím nemohou nic dělat.

VIDEO: Vražda školáka v Německu

Tagy: