Surový útok v Dubí opět u soudu: Chlapec byl krvavý, zdálo se, že ho umlátí, líčí svědkyně

Útok na mladíka na koupališti v Dubí znovu u soudu

Soud o rvačce v Dubí

Teplický soud ve čtvrtek znovu otevřel případ surové bitky na koupališti v Dubí na Teplicku z léta roku 2018. Krajský odvolací soud totiž zrušil původní verdikt s tím, že okresní soud podle něj nevyslechl všechny důležité svědky.

Podle obžaloby se mladík v dětském brouzdališti zastal ženy, kterou po hádce měla napadnout jiná žena. To se ale nelíbilo skupině návštěvníků, kteří se kvůli tomu na něj měli vrhnout a brutálně ho zmlátit.

ČTĚTE TAKÉ: Vykopnul dveře ložnice, pak zazněl výstřel. Milenka expolitika z Lovosic svědčila u soudu

„V tu ránu začalo skákat asi tak sedm dospělých tmavších chlapů a začali mě tam bít. Po chvilce mě asi dva nebo tři chytli a mlátili mě, kopali mě, hlava nehlava,“ popsal několik dnů po incidentu napadený mladík. Po útoku skončil se středně těžkým zraněním v nemocnici. Mimo jiné měl vyražené zuby nebo prokopnutá žebra.

Obžaloba z útoku viní šest lidí. Na lavici obžalovaných ve čtvrtek usedli Radek Č., Michal D. a Roman D., čtvrtého Jiřího D. přivedla z vězení eskorta. Zbylí dva obžalovaní, Žaneta D. a Rostislav D., se z jednání omluvili kvůli pobytu v Anglii.

Teplický soud ve čtvrtek vyslechl šest svědků. Sedmý se ze zdravotních příčin nedostavil.

„Viděl jsem mladíka, jak vběhnul do dětského brouzdaliště. Vypadalo to jako výlov kaprů, tolik lidí jsem tam nikdy neviděl. Potom jsem viděl dva pány, jak toho mladíka každý z jedné strany drží a třetí, výrazně menší postavy, mu dopřává – bil ho pěstmi. To budu mít před očima do konce života,“ popsal první předvolaný svědek.

Podobně mluvila i druhá svědkyně. „Chlapec byl celý krvavý, krev mu stékala po hrudníku. Mně přišlo, že ho snad umlátí a zabijou,“ sdělila před soudem.

Nikdo ze svědků nedokázal přesně určit, zda byli mezi útočníky obžalovaní. Shodli se ale, že šlo o Romy, jeden z nich měl mít výrazné tetování a druhý byl nižšího vzrůstu.

Tehdejší pracovnice koupaliště popsala, že útočníkem byla žena. „Viděla jsem, jak čtyři muži drží blonďatého mladíka a žena ho mlátila do obličeje a do hrudi,“ uvedla u soudu.

Klíčovou svědkyni soud vyslechl v nepřítomnosti obžalovaných. Měla totiž obavu o svou bezpečnost. „Tři z těch útočníků bych poznala,“ řekla. Soud ji proto příště vyslechne znovu, aby jí mohl obžalované ukázat, pravděpodobně přes videokonferenci. Hlavní líčení soud odročil na únor 2024.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž ze Žiliny brutálně usmrtil přítelkyni, odsedí si 10 let. Soudkyně nemohla udělit více

Tagy:
Krimi zprávy útok krimi soud Teplicko Teplice Ústecký kraj Dubí dětské brouzdaliště