Vykopnul dveře ložnice, pak zazněl výstřel. Milenka expolitika z Lovosic svědčila u soudu

Pokračování soudu s lovosickým expolitikem, který postřelil muže své milenky, která byla rovněž místostarostkou.

Soud v Ústí nad Labem pokračoval ve středu v projednávání případu bývalého místostarosty Lovosic, který podle obžaloby loni v lednu svou legálně drženou zbraní postřelil manžela své milenky. Právě ona u soudu promluvila a popsala okolnosti celého případu. Již dříve svou verzi příběhu představil soudnímu senátu i sám expolitik. Verdikt by měl zaznít příští rok v únoru.

Svědkyně a obžalovaný Miroslav Závada se spolu znají už 15 let. Na lovosické radnici působili jako místostarostové. Slovo dalo slovo a z bývalých politiků se stali milenci. Vloni v lednu ale nevěru v hotelu na Litoměřicku odhalil její manžel.

K TÉMATU: Sex s milenkou, vykopnuté dveře a postřelený manžel. Expolitik z Lovosic vypovídal u soudu

„Tehdy jsem mu řekla, ať jede domů, že to vyřešíme doma. Odmítal a chtěl jít k pokoji,“ popsala horké chvilky bývalá místostarostka. V něm mezitím spal obžalovaný Závada. Rozčilený manžel vykopl dveře a strhla se potyčka. Žena se muže snažila od sebe odtrhnout. „Říkala jsem jim, ať toho nechají. Najednou jsem jen zaslechla větu: ‚On mě střelil.‘,“ sdělila soudu. Závada měl poté sbalit své věci a jít do koupelny, jelikož byl celý od krve.

Bývalý místostarosta ale tvrdí, že spoušť úmyslně nezmáčkl. Zbraň podle něj vystřelila sama. Oba manželé odjeli domů, odkud mu žena zavolala záchranku. Muž dodnes podle znalců trpí zdravotními problémy. „Znalecký posudek z oboru soudního lékařství byl vypracován ke zraněním pana poškozeného vzhledem k jeho možnému ohrožení na životě,” sdělil CNN Prima NEWS státní zástupce Vladimír Jan.

„Dovedete si představit, v jaké situaci jsem se nacházela, když jsem věděla, že kvůli mně jeden člověk leží v nemocnici a druhého možná zavřou?“ zaznělo z jejích úst u soudu. Zmocněnec zraněného muže u soudu ale napadnul věrohodnost svědkyně s tím, že žena stále pracuje pro společnost, ve které působí i obžalovaný Závada.

Bývalá místostarostka zareagovala, že mluvila pouze pravdu, a stála si za tím, že není nijak ovlivněna. Obžalovaný nechtěl situaci nijak komentovat a dotaz redakce CNN Prima NEWS tak zůstal bez odpovědi.

Za pokus o vraždu navrhuje státní zástupce poslat bývalého místostarostu na osm let do vězení. Rozsudek před soudem by měl padnout už příští rok v únoru.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální vražda v Ústí: Podezřelý byl obviněn, muže zadrželi Němci kvůli dopravní nehodě

Tagy: