Okupanty sužuje vedro a zůstali bez vody. Rusové na Ukrajině řeší nečekaný problém

Ruští vojáci před vstupem do Kachovské vodní elektrárny na řece Dněpr v Chersonské oblasti

Okupanti na Ukrajině narazili na nečekaný problém. V posledních dnech je totiž sužuje velké horko a někteří z nich zůstali bez dodávek vody. V telefonním rozhovoru, který získala ukrajinská bezpečnostní služba, to řekl jeden z ruských vojáků.

Denní teploty se na většině území Ukrajiny pohybují v rozmezí od 23 do 28 stupňů Celsia a v nejbližších dnech ještě porostou. Rusové, kteří do země přijeli v únoru, mají s sebou jen zimní oblečení.

„Od včerejška tu máme vlnu veder. Dodávka vody se zastavila. Zůstali jsme bez vody,“ postěžoval si údajně po telefonu ruský voják svému známému. „Už teď je tu horko. Každý den se tu střílí. Kluci jsou z toho už v pr*eli, jsou mentálně v háji,“ řekl podle ukrajinské bezpečnostní služby Rus.

Když se jeho známý zeptal na uniformu, mladík odvětil, že má jen tu, ve které přijel. „S sebou máme jen podzimní uniformy,“ upřesnil.

Válka na Ukrajině začali v noci z 23. na 24. února a trvá už přes 100 dní. Ruský prezident Putin konflikt označil za zvláštní vojenskou operaci. „Budeme usilovat o demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny,“ prohlásil. Poté začalo bombardování ukrajinských strategických cílů.

Tagy: