Trest za krvavou svatbu v Mostě: Žena, která bodla ženicha nožem, dostala podmínku

 Svatebčanka v Mostě bodla nožem ženicha, soud ji potrestal podmínkou.

Krvavá svatebčanka z Mostu u soudu

Mostecký soud potrestal v úterý tříletou podmínkou čtyřicetiletou Veroniku Skopařovou, která podle obžaloby bodla na svatbě ženicha kuchyňským nožem.

Incident se odehrál letos v dubnu v sedmém patře panelového domu v Mostě. V jednom z bytů se konala svatební hostina. Svatebčance se ale zřejmě její průběh nezamlouval, a tak odešla na společnou chodbu a podle obžaloby začala dělat hluk. Přišel za ní ženich, místo uklidnění situace se ale pohádali.

„Po jejich vzájemní slovní rozepři ho poté, kdy vystupoval z výtahu a byl k ní zády, bodla kuchyňským nožem s černou plastovou rukojetí a čepelí o délce sedmi centimetrů do oblasti pravého trapézu,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Václav Richter.

ČTĚTE TAKÉ: Policie řeší pornografii i záběry z vražd na aplikaci WhatsApp, skupina cílila i na děti

Ze zadního svalu, který spojuje hlavu s krční páteří, začal ženich podle obžaloby silně krvácet a v bytě po chvíli omdlel. Život mu podle státního zástupce zachránila rychlá první pomoc i přivolaní záchranáři, kteří muže transportovali záchranářským vrtulníkem do nemocnice.

Žena u soudu všeho litovala a prohlásila svou vinu. „Určitě jsem to spáchala, ale nebylo to úmyslné. Nechtěla jsem nikomu ublížit,“ sdělila. Jednala prý impulzivně, zkratkovitě a pod vlivem emocí. Ženichovi se navíc i omluvila. Soud ji za pokus těžkého ublížení na zdraví potrestal tříletou podmínkou.

„Dosud jste nebyla osobou soudně trestanou, ten exces, byť velmi závažný, lze považovat za zcela ojedinělý v jinak řádném způsobu života. Soud tedy uložil trest na samotné dolní hranici,“ reagoval v odůvodnění soudce Jan Hartman. Rozsudek je pravomocný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama na sídlišti v Banské Bystrici. Opilý muž zaútočil na svou bývalou partnerku

Tagy: