Krvavá svatba v Mostě: Žena při slavnostní hostině zaútočila nožem, hrozí jí vysoký trest

Čtyřicetiletou ženu, která v sobotu v podvečer pobodala během svatební hostiny jednoho z hostů, kriminalisté obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Do vazby ale nezamířila. Hrozí jí až 10 let vězení. Odborníci upozorňují, že útoků nožem přibývá.

Na svatební hostině v Mostě neteklo proudem pouze šampaňské, ale také krev. Útočnice podle informací redakce Krimi zpráv bodla nožem jednoho z hostů přímo do krku. „Měli svatbu, přišel za nimi jeden z hostů a nechoval se úplně správně, tak ho ženich požádal, ať odejde. Jemu se to nelíbilo, tak žena zaútočila,“ popsal pro CNN Prima NEWS správce vchodu.

„Mostecký vyšetřovatel zahájil trestní stíhání devětatřicetileté ženy ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu těžkého ublížení na zdraví a státnímu zastupitelství podal návrh na vzetí obviněné do vazby,“ upřesnila policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Útočnice podle informací CNN Prima NEWS není problémová a chodí do práce. Státní zástupce tak návrhu nevyhověl a žena je vyšetřovaná na svobodě. V případě prokázání viny u soudu jí hrozí až 10 let vězení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po požáru našli v Orlové mrtvého muže, pak přišel zvrat. Chtěl zabít dvojici, zemřel sám

Zraněný muž leží v ústecké nemocnici a je mimo ohrožení života. Má ale štěstí, poranění nožem jsou totiž velmi nebezpečná a mezi lidmi jich přibývá. „Významně se zvýšilo procento bodnořezných zranění. Zpravidla je použit běžný kuchyňský nůž, nezřídka i více nožů najednou,“ upozornila primářka oddělení soudního lékařství a toxikologie Nemocnice v Ústí nad Labem Andrea Vlčková.

Jak pomoci pobodanému?

Na ulici pak jde o zavírací nebo lovecké nože. V březnu jedním takovým bodl muž svého mladšího bratra do břicha na autobusové zastávce v Libčevsi na Lounsku. „Při některých útocích dochází pouze k lehkému zranění, kde je poraněna kůže a podkoží. Často ale dochází k poranění životně důležitých orgánů, které může mít fatální následky. Jedná se o srdce, plíce, velké cévy, játra, ledviny,“ informoval mluvčí ústeckých záchranářů Prokop Voleník.

Svědci podobného útoku by zraněnému měli vždy co nejdříve pomoct. „Útočník, který bodne, většinou nůž z rány vytáhne. Důležité je okamžitě přiložit cokoli čistého na ránu a tlačit na ni. Zraněná osoba by měla být položena. V případě, že se jedná o zranění hrudníku, měl by být poraněný uložen do polosedu, aby se mu v této pozici lépe dýchalo. Při zasažení velkých cév, velkých tepen a srdce může člověk velmi rychle vykrvácet a zemřít,“ upozornil Voleník s tím, že důležité je také co nejdříve přivolat záchranou službu včetně policie.

Tagy: