Svatební den se změnil v tragédii. Auto v Sikenici smetlo čtyři seniory, nehodu popsali svědci

Skupinku čtyř seniorů čekajících na odvoz na svatbu srazil v obci Sikenica automobil. K tragédii na jižním Slovensku došlo dle svědků v návaznosti na dopravní nehodu dvou vozidel, z nichž jedno vylétlo ze silnice a nabouralo přímo do lavičky, na které svatebčané seděli. Na místě musel zasahovat vrtulník. Kromě čtveřice seniorů utrpěla zranění také spolujezdkyně v jednom z vozidel. Informoval o tom zpravodajský web TVnoviny.sk. Sobotní událost nyní vyšetřuje policie.

Na místo nehody se okamžitě seběhli sousedé, kteří velkou ránu zaslechli. „Běželi jsme ven, paní křičela o pomoc,“ uvedl pro TVnoviny.sk jeden ze svědků, který společně s dalšími sousedy pomáhal svatebčanům až do příjezdu záchranné služby.

Kromě svatebčanů byla zraněná i spolujezdkyně v jednom z aut. „Přivolaní záchranáři na místě ošetřili pět osob. Utrpěly různé typy poranění, zejména úrazy hlavy a končetin. Po ošetření je transportovali do nemocnic v Nitře a v Levicích. Během převozu byli při vědomí a ve stabilizovaném stavu,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily děsivé nehody na Slovensku: Policie naznačila příčinu srážky autobusu s kamionem

Jednu ze seniorek musel do nemocnice kvůli vážnosti zranění transportovat vrtulník. „Utrpěla úraz hlavy, na okolnosti nehody si nepamatuje. Měla poranění hrudníku, zlomeninu dolní končetiny a další povrchové odřeniny po těle,“ doplnila mluvčí leteckých záchranářů Zuzana Hopjaková pro slovenský deník Nový Čas.

K nehodě došlo podle svědků poté, co chtěl jedoucí vůz BMW odbočit vlevo, ale nevšiml si, že ho předjíždí Octavie. Následovala srážka a Octavia narazila přímo do lavičky, na které seděli,“ popsal událost svědek nehody.

Okolnosti, míra zavinění a příčina dopravní nehody jsou předmětem vyšetřování levické dopravní policie. „Policisté podrobili oba řidiče dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem,“ uvedla Viktória Borloková, krajská policejní mluvčí v Nitře.

Tagy: