Své ženě zasadil 70 ran nožem, pak jí oddělil hlavu od trupu. Dostal osm let vězení

Zatčení seniora

Muž brutálně zabil životní družku

V polovině dubna došlo v Krnově mezi dvěma manželi k hádce, která vyvrcholila vraždou. 81letý muž svou ženu zbil pěstmi, pobodal nožem a nakonec oddělil hlavu od těla, tvrdí obžaloba. Krajský soud v Ostravě mu ve středu uložil osm let vězení.

K tragédii došlo v pondělí 20. dubna v jednom z domů v Krnově. V obývacím pokoji napadl senior svou o tři roky mladší ženu. Ta útok nepřežila a na místě zraněním podlehla. Jednalo se o dlouhodobé manželské neshody, kdy žena svou polovičku obviňovala z nevěry. Podle státního zástupce Víta Legerského celý průběh jejich společného soužití zhoršovala i mužova počínající demence a další zdravotní problémy.

Svou ženu napadl útočník nejprve pěstmi, poté nožem s šestnácticentimetrovou čepelí a oddělil jí hlavu od trupu. Na těle oběti bylo až 70 ran v oblasti krku a hlavy.

„S manželkou měli v posledních 15 letech konflikty, čelil emočnímu napětí, frustraci. Dlouho potlačoval emoce, hromadily se v něm jako v papiňáku,“ uvedla pro iDNES.cz znalkyně Helena Khulová. Dodala, že podmínky ve vězení by i přes svůj věk měl zvládnout. Muž má totiž tendenci k sociální izolaci a vyhledává klid. Právě to by mu výkon trestu měl umožnit.

Místo 15 let ve vězení dostal osm

Podle znalkyně, která muže vyšetřovala ve vazební věznici, se mu po vraždě manželky v podstatě hodně ulevilo. U soudu se muž prostřednictvím svého obhájce domluvil se státním zástupcem na osmiletém trestu, ten to schválil. Mimo jiné i kvůli věku obžalovaného.

Manželé spolu strávili přes 50 let. Oba se narodili v řecké Makedonii, ve stejné vesnici, a do Česka uprchli jako děti během občanské války, která v Řecku zuřila v letech 1946 až 1949. Museli do dětského domova. Když dospěli, vzali se a založili rodinu. Posledních 15 let prý ale bylo pro muže nesnesitelných. Byl pod velkým tlakem, manželka byla vztahovačná, hádavá a neustále ho obviňovala. Až to prostě osudného dne nevydržel.

Tagy: