Svědkyně atentátu na Fica: Slyšela jsem tři až čtyři výstřely, premiér se skácel k zemi

Slovenský premiér Robert Fico

Slovenský premiér Robert Fico byl postřelen

Jedna ze svědkyň střelby na slovenského premiéra Roberta Fica v Handlové pro server Denník N popsala, že zaslechla tři nebo čtyři výstřely. Poté už jen viděla, jak se předseda vlády skácel k zemi.

Ke střelbě na slovenského premiéra Roberta Fica došlo ve středu poté, co premiér po výjezdním jednání vlády ve městě Handlová vyšel mezi lidi, kteří ho vítali. „Právě jsem mu šel podávat ruku,“ řekl portálu Denník N starší muž.

ČTĚTE TAKÉ: Slovensko chce postavit nový jaderný blok. Fico si nedokáže představit zapojení Ruska

Svědkyně pro Denník N popsala, že zaslechla tři nebo čtyři výstřely. „Když se ozvaly výstřely, skoro jsem ohluchla,“ vyprávěla svědkyně, která si přála zůstat v anonymitě.

Následně už jen spatřila, jak se Fico před ní skácel k zemi. Svědkyně si také všimla, že měl premiér Slovenska krvavé zranění na hrudi a hlavě.

Pravděpodobného útočníka, který střílel, policisté zadrželi, uvedl web. Co bylo jeho motivem, zatím není zřejmé. Policie místo, kde k incidentu došlo, uzavřela a kulturní dům evakuovala.

Ke střelbě se vyjádřil prezident České republiky Petr Pavel. „Útok na Roberta Fica je jednoznačně odsouzeníhodný, ať už byl motivován čímkoliv. Měl by být pro nás varováním, kam až může vést prohlubování nevraživosti a agresivity ve společnosti,“ napsal prezident na platformě X. „Robertu Ficovi přeji, aby z tohoto incidentu vyšel bez následků,“ doplnil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šedá myš, která má zachránit Putina. Just popsal roli nového ministra obrany

Tagy: