Světový pohár v Praze? Zalézt finále by bylo krásné, říká Ondra. Chce zdolat i Projekt Big

Úspěch na Světovém poháru v Praze, mistrovství světa ale i zdolání další velké výzvy. Takové jsou cíle jednoho z nejlepších sportovních lezců Adama Ondry v nové sezoně. Tu absolvuje už jako hrdý otec. Jak se na „svěťák doma“ těší, prozradil redakci CNN Prima NEWS.

Světový pohár ve sportovním lezení se po čtrnácti letech vrací do Česka. V Praze nebude začátkem června chybět ani jeden z nejlepších světových lezců a čtyřnásobný mistr světa – Adam Ondra. „Na Světový pohár v Praze se hrozně moc těším. Místo na Letné je ta největší reklama pro náš sport. A cíle? Samozřejmě podat co nejlepší výkon, bylo by krásné si zalézt třeba ve finále,“ svěřil se redakci lezec.

V hlavním městě se minulý rok konal Evropský pohár, který byl vyhlášen nejlepším kontinentálním pohárem vůbec. Světový pohár v boulderingu v Praze si v hojném počtu nenechají ujít ani Adamovi nejbližší, pro které bude muset sehnat vstupenky. „Pár desítek lístků to určitě bude,“ smál se.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Ukrajině padl 22letý olympijský medailista. Odřekl šampionát, do boje se vracel po zranění

Pokud i vy chcete nejen legendárního sportovce v české metropoli podpořit, neváhejte. Vstupenky na Světový pohár, který se v Praze uskuteční od 2. do 4. června, jsou v prodeji od začátku března. Konkrétně jsou v nabídce balíčky na celý víkend, tedy na závody mužů i žen. Vybrat si zájemci mohou ze tří typů vstupenek: stání A (nejblíže ploše), stání B (dál od plochy) a vyvýšena tribuna. Všechny vstupenky jsou v prodeji pouze na stání. Lístky je možné kupovat v síti www.ticketlive.cz.

Zdolá Ondra Projekt Big?

Ještě před pražským závodem vyrazí Ondra do Skandinávie, aby se znovu pokusil zdolat výzvu jménem Projekt Big. V norském Flatangeru, kde v roce 2017 zvládl nejtěžší cestu na světě a stanovil nový stupeň obtížnosti 9c, si vyhlédl další milník, kterým je opět mimořádně těžká cesta. Minulý rok to nedokázal, letos věří, že to klapne.

„Pokud se to nepovede na jaře, tak snad se to povede na podzim. Zároveň musí spolupracovat i počasí, protože všichni víme, že v Norsku je poměrně deštivo,“ konstatoval.

Třicetiletý držitel mnoha rekordů a jedenáctinásobný medailista z mistrovství světa se stal minulý rok otcem. Má teď o sebe větší strach? „Kdybych jel na expedici do větších hor, tak si myslím, že o sebe budu mít větší strach a budu více přemýšlet o tom, jestli to je riskantní krok. Jinak mám velkou radost, že se mi daří skloubit roli otce a profesionálního sportovce,“ doplnil.

V srpnu chce Adam Ondra také uspět na mistrovství světa, kde si chce zajistit postup na olympijské hry v roce 2024. Paříž zůstává jeho hlavním cílem a touží tam vylepšit šesté místo z minulé olympiády.

Tagy: