Před Sněmovnou se hlasitě demonstrovalo, desítky protestujících zaútočily na policisty

Demonstrace na Malostranském náměstí

Demonstrace na Malostranském náměstí

Před Poslaneckou sněmovnou se sešly stovky demonstrantů. Protestovali proti vládním covidovým opatřením. Desítky protestujících zaútočily odpoledne na policisty, kteří zadrželi jednoho demonstranta. Část lidí držela české vlajky, někteří dorazili s transparenty s nápisy „Stop očkování dětí“ nebo „Pro svobodu volného pohybu“.

Malostranské náměstí bylo zaplněné, lidé se scházeli už od 8. hodiny ráno. Kolem Sněmovny projížděla troubící auta s českými vlaječkami, některé tramvaje musely kvůli provozu na chvíli zastavit. Demonstranti pískali, křičeli, na plátně se promítalo jednání poslanců. Demonstraci přihlížely desítky policistů i členové antikonfliktního týmu.

Desítky protestujících se zároveň seskupily před zábranami u Sněmovní ulice, kde situaci sledovala policie. Demonstranti spustili ohlušující pískot a troubení. Odpoledne potom zaútočili na policisty, kteří zadrželi jednoho z demonstrantů. Pořádek zjednali těžkooděnci

Lidé drželi zejména české vlajky, někteří měli transparenty například s nápisem „Stop očkování dětí“ nebo „Pro svobodu volného pohybu“.

Protest pořádal takzvaný Volný blok, který založil poslanec Lubomír Volný. Ten se „proslavil“, když ve Sněmovně v lednu vyvolal bitku kvůli nenošení roušek.

Tagy: