Bojovník Růžička se po dlouhých týdnech vyjádřil k drastickému videu. Omluva ale chybí

Profesionální zápasník Tadeáš Růžička

Zápasník Tadeáš Růžička, přezdívaný jako Mawar, se po dlouhých týdnech vůbec poprvé vyjádřil k jen těžko pochopitelnému videu, na kterém bije muže v bezvědomí a sprostě mu nadává. Tvrdí, že není násilník. Omluvná slova ale chybí, případ řeší policie. Jeho čin tehdy odsoudili mimo jiné i kolegové z branže.

Ze záběrů není patrné, co bezhlavému útoku předcházelo ani k čemu přesně došlo. Moc světla do toho, co se stalo, nepřinesl ani domnělý agresor Tadeáš Mawar Růžička, který po dlouhém mlčení zveřejnil na sociálních sítích prohlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Kincl o videu s Růžičkou: Kdokoliv, kdo má IQ větší než akvarijní rybička, to odsoudí

Ve videu, které sdílel ve svém příběhu na Instagramu uvedl, že je mu líto, co diváci viděli. „Minulost nezměním. Ale především chci dělat to, co umím nejlíp. Nejsem násilník, to rozhodně nepromuji, neztotožňuju se s tím a je mi líto, že tohle vůbec vytáhli,“ řekl na úvod.

Dodal také, že si váží lidí, kteří stáli v těchto temných časech za ním. Přiznal také, že svému týmu předal správu svých sociálních sítí, aby podle svých slov nemusel číst ty zrůdnosti.

Růžička video ukončuje s tím, že chce zase bojovat a rozdávat radost sportem, otázkou ale je, jestli ho po pošramocení pověsti někdo z promotérů do svého ringu pozve.

Jeho jednání po útoku odsoudily mimo jiné i špičky české zápasnické scény. Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka například připomněl, že každý máme odpovědnost za svoje činy. Další reprezentant UFC David Dvořák dodal: „To za mě nemá absolutně nic společného s bojovými sporty. Je to ostuda. Je to opravdu strašný. Pravý sportovec by nic takového neudělal.“ Podobně se vyjadřovali i Karlos Vémola, Lukáš Konečný, Attila Végh či Patrik Kincl.

Připomeňte si: Jak na video reagovala sportovní scéna

Víc vysvětlování však bude Růžičku čekat na policii, která případ řeší. Vypadá to ale, že bijec je stále v zahraničí. Redakce CNN Prima NEWS se neúspěšně snažila profi rváči dovolat.

Tagy:
video Instagram násilí krimi MMA Jiří Procházka Vémola Patrik Kincl agrese Atilla Tadeáš Mawar Růžička Lukáš Konečný