Takhle ne, vyzývá Hřib občany. Reagoval na vulgární nápis proti Babišovi

Na ostrou kritiku premiéra Andreje Babiše (ANO) pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) narazil náhodou, při cestě metrem. „Takhle ne, prosím,“ napsal na svůj facebookový profil, kam sdílel fotku vulgárního textu „Babiš je č***k“. Připomněl i fakt, že odstraňování podobných nápisů stojí město ročně miliony korun.

Hřib v příspěvku vyzývá občany, aby se nenechali ovlivnit hněvem. „Chápu, že jsou lidé naštvaní. Také občas jsem. Nenechme se ale ovládnout vztekem, to nikam nevede,“ napsal pod fotku. Odcitoval také známou filmovou postavu z Hvězdných válek, mistra Yodu. „Hněv vede k nenávisti. Nenávist vede k utrpení,“ uvedl pražský primátor.

Chápu, že jsou lidé naštvaní. Také občas jsem. Nenechme se ale ovládnout vztekem, to nikam nevede. Jak říká Mistr Yoda...

Posted by Zdeněk Hřib - náměstek pro dopravu on Saturday, March 6, 2021

„Pokusme se tedy překonat krizi s čistým štítem. Ne kvůli vládě, ale sami pro sebe. Čas na to, aby zazněl hlas každého z vás, už totiž přijde brzy ve volbách,“ poukázal Hřib.

Připomněl také, že podobné nápisy je z prostředků hromadné dopravy obtížné smazat. „Odstraňování škod po vandalech v MHD stojí ročně přes 2 miliony korun. Kéž by tito vandalové raději začmárali správnou kolonku na volebním lístku v nadcházejících volbách,“ posteskl si primátor Prahy.

ANO má nejnižší podporu od voleb v roce 2017

Právě hnutí ANO by v případných únorových volbách do Sněmovny sice těsně zvítězilo, má ale nejnižší podporu voličů od posledních sněmovních voleb v roce 2017. Tehdy mělo ANO podporu necelých 30 procent, v současnosti by mělo 26,5 procenta hlasů. Vyplývá to z volebního průzkumu agentury Median. Těsně za hnutím Andreje Babiše jsou potom Piráti a STAN s 25 procenty hlasů.

Agentura si všímá také toho, že hnutí ANO má nízkou podporu u podnikatelů, a to pouze ve výši pět procent. Naopak mezi důchodci je podpora vládního hnutí na úrovni 46,8 procenta.

Tagy: