Mladík v USA postřílel příbuzné i těhotnou přítelkyni. Nelíbilo se mu domácí vězení

Pohádal se s otcem, vystřílel téměř celou rodinu

Sedmnáctiletý mladík z amerického Indianapolisu byl obviněn z šestinásobné vraždy. Zastřelil čtyři členy vlastní rodiny a dívku v pokročilém stadiu těhotenství. Podle policie a státních zástupců jde o nejhorší masovou vraždu ve městě za posledních více než deset let.

Konkrétně čelí mladík jménem Raymond Childs III. obvinění ze šesti vražd, jednoho pokusu o vraždu a nezákonného držení zbraně, uvedl s odkazem na soudní spisy web CNN. Podle dokumentů bude kvůli závažnosti zločinů souzen jako dospělý, vzhledem ke svému věku však nemůže dostat rozsudek smrti.

K tragédii mělo dojít v noci na neděli poté, co otec 17letého Childse pokáral, že „opustil dům bez povolení“, a nařídil mu domácí vězení. Mladík pak podle policie zabil svého 42letého otce Raymonda, stejně starou nevlastní matku Kezzie, 18letého bratra Elijaha, 13letou sestru Ritu a 19letou přítelkyni Kiaru Hawkinsovou, která byla v pokročilém stadiu těhotenství. Ani její nenarozené dítě nepřežilo, uvedl deník The Indianapolis Star.

Přežil jediný bratr, který se pokusil o útěk

Další bratr se snažil utéct, Childs ho ale pronásledoval. 15letý chlapec se snažil vraha přesvědčit, aby ho nezabíjel s tím, že mu dá 40 dolarů (asi 860 korun). Childs ho několikrát postřelil, při poslední ráně do hlavy ale minul. Jako jediný z rodiny tak chlapec krvavý útok přežil.

Kriminalisté našli postřeleného mladíka v neděli brzy ráno na verandě, záchranáři ho ve vážném stavu přepravili do nemocnice. „Zastřelil je. Myslím, že jsou mrtví,“ měl později odpovědět policistům, když se ho ptali na jeho rodiče.

Těhotná Hawkinsová zemřela po převozu do nemocnice, všichni ostatní členové Childsovi rodiny byli prohlášeni za mrtvé na místě. Podezřelého pak zadržela policie v domě dalšího příbuzného v pondělí – den poté, co byla jeho rodina nalezena mrtvá. Soud s Raymondem Childsem III. je naplánován na 21. dubna.

Tagy: