Detaily z případu zmizelé Češky v Londýně: Tělo našly hrající si děti. Místní mají strach

Češku Petru našli v Londýně mrtvou, Policie po ní pátrala dva týdny

Češka nalezena mrtvá v parku

Pátrání po dvaatřicetileté zdravotní sestře Petře, která pracovala v Londýně, má smutný konec. V jednom z parků bylo nalezeno její tělo, objevit je měly děti. Policie vyšetřuje oznámení o „podivném muži“, který pronásleduje personál nemocnice, kde Češka pracovala.

V neděli byla policie kolem 11:40 místního času přivolána do parku Brunswick v jižním Londýně poté, co skupina hrajících si dětí učinila ponurý nález. „Je to pro nás dost děsivé, máme pocit, že už nejsme v bezpečí. Opravdu se necítím dobře. Když děti mé kamarádky běhaly po parku, tak to viděly. Je to opravdu šokující,“ sdělila serveru MyLondon Selda Kaymová.

Fred, který v této oblasti žije, řekl, že se cítí „nesvůj“. Zneklidnilo ho vědomí, že tělo bylo objeveno naproti jeho domu. Uvedl také, že asi před měsícem došlo v okolí k vraždě.

Policie nyní vyšetřuje oznámení o „podivném muži,“ který má pronásledovat personál nemocnice, kde Petra pracovala. „Telefonovala jsem s ní, řekla mi, ať nekončím (hovor), a předstírala, že se sejdeme na stanici, protože ji sleduje nějaký podivný muž,“ napsala jedna z dětských sester.

Koho policie podezírá?

Policisté s touto zdravotnicí navázali kontakt a uvedli, že vyšetřovatelé zajímají veškeré informace, které jim veřejnost může poskytnout.

Muž, který byl v souvislosti se zmizením Češky zatčen a vzat do vazby, byl o víkendu propuštěn na kauci do doby, než bude zahájeno další vyšetřování.

K tragické události se v neděli vyjádřil také ministr zahraničí v demisi Jakub Kulhánek (ČSSD). „Britská policie dnes odpoledne našemu zastupitelskému úřadu v Londýně bohužel potvrdila, že nalezla tělo pohřešované české občanky. Příčina úmrtí se vyšetřuje. S ohledem na rodinu nebudeme k případu sdělovat více informací. Upřímnou soustrast,“ sdělil Kulhánek.

Dvaatřicetiletá Petra byla naposledy spatřena, když se 28. listopadu večer vracela domů po skončení směny v londýnské dětské nemocnici ve Westminsteru. Cestovala autobusem do Camberwellu v jihovýchodním Londýně, naposledy byla spatřena ve 20.22 hodin. Policie uvedla, že si ještě v bankomatu vybrala peníze. Podle informací CNN Prima NEWS nebyly na ženině těle zjevné známky násilí.

Tagy: