Tělo v oboře Hvězda zřejmě patří hledané dívce. Facebook rodiny zaplavily kondolence

Policie v oboře Hvězda

Tělo v oboře Hvězda

Policisté v oboře Hvězda v pondělí nalezli bezvládné tělo. Pravděpodobně jde o mladou dívku, která se od pátku pohřešovala spolu s o deset let starším mužem. Vyplývá to z informací na sociálních sítích, kde o tom informují známí a příbuzní hledané dívky. Podle oficiální policejní databáze pohřešovaných a hledaných osob bylo pátrání po obou osobách ukončeno.

„V průběhu dnešního odpoledne policisté ze speciální pořádkové jednotky při pátrací akci v Oboře Hvězda nalezli osobu bez známek života. Kriminalisté nyní zjišťují totožnost této osoby a pro zjištění přesné příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ uvedli zástupci Policie ČR na svém twitterovém účtu.

Identitu oběti nezveřejnili, ale rodina i přátelé dívky na sociálních sítích informovali, že tělo skutečně patří 24leté Nině H., po které policie pátrala již od pátku.

Ve facebookových skupinách vytvořených ke sdílení informací o pátrání po dívce lidé napsali, že pátrání je ukončeno a dívka již bohužel nežije. „Ninu už našli. Přestaňte hledat, běžte domů a řekněte svým blízkým, jak moc je máte rádi. My už to s Ninou udělat nemůžeme,“ napsal v jedné ze skupin její správce.

„Děkujeme všem za zájem. Bohužel, hledat už není třeba. Všechny ostatní informace přinese policie. Děkujeme a rodině přejeme hodně sil,“ zní další příspěvek v jiné skupině vytvořené pro pomoc při hledání. Na profilech příbuzných dívky se navíc množí vzkazy stovek lidí, kteří rodině vyjadřují upřímnou soustrast.

Kromě dívky probíhalo pátrání i po 34letém muži jménem Jan P. Dvojice spolu podle kamerových záznamů odešla v pátek 6. listopadu odpoledne z domu v pražských Stodůlkách, kde dívka bydlela. Na sociálních sítích se začaly objevovat příspěvky, v nichž lidé obviňovali tohoto muže, že právě on mladou dívku zabil.

O smrti dívky informovalo i Arcibiskupské gymnázium v Praze, kam dívka v minulosti chodila. „Hluboké díky všem, kteří se zapojili do hledání a sdíleli informace o pohřešovaných. Pátrání je u konce, bohužel ne dobrého,“ uvedlo gymnázium na Instagramu.

Tagy: