Tenis šel zcela stranou: Kvitová se naplno věnuje mateřství. Chystá ještě návrat na kurty?

Petra Kvitová si naplno užívá novou roli maminky.

Rozhovor s Petrou Kvitovou

Tenis šel naprosto stranou a Petra Kvitová si naplno užívá novou roli maminky. Tříměsíční syn Péťa nedovolí dvojnásobné wimbledonské šampionce ani trochu se nudit. Přesto přiznala, že se jí po sportu trochu stýská. O návratu ale ještě nepadlo ani slovo.

Jen chvilku po začátku nového roku Petra Kvitová oznámila, že vystupuje z tenisového kolotoče kvůli těhotenství. A začátkem července se čtyřiatřicetiletá tenistka stala maminkou syna Petra. „Je to už tři měsíce, ten čas hrozně, hrozně letí a je to úplně něco jiného, než na co jsem byla zvyklá. Hlavně máme doma malého Petříka, takže je to opravdu radost,“ řekla pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Fantastický Macháč porazil světovou tenisovou dvojku Alcaraze. Poprvé je v semifinále Masters

Soukromí si Kvitová pečlivě střeží, a tak svět zná z jejího syna vlastně jen kousek nosu a ručičku. „Záleží mi na tom. Jsem hlavně sportovkyně, to si myslím, že je gró celého mého já. Osobní život je od toho, aby byl osobní a jenom pro mě,“ obhajovala svůj postoj Kvitová.

Vítězka 31 turnajů na okruhu WTA teď jen září. Doma prý všechno klape. Není však moc chvil, kdy by se nudila. „Většinou když máme nějaký čas, jdeme ven s kočárkem, aby byl trošku na vzduchu,“ vylíčila tenistka. „Přijde mi, že čas s malým hrozně utíká,“ doplnila.

Tenisový kočovný život sice Kvitové nechybí, ale přesto se jí trochu stýská. „Po sportu jako takovém ano, protože jsem byla celý život zvyklá dávat si do těla, hodně se potit a makat,“ prozradila sportovkyně. Pomalu se prý ke sportu vrací a začíná s běháním.

Tenis rodačka z Bílovce i dál sleduje a neuniklo jí tak oznámení konce kariéry legendárního Rafaela Nadala. Kdy se bude loučit Petra Kvitová, je zatím ve hvězdách. Tečku za kariérou ještě neudělala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Konec legendy. Jeden z nejlepších tenistů historie Rafael Nadal ukončil kariéru

Tagy: