Tenistka Sestini Hlaváčková se zapletla do bazaru s padělky. Hrozí jí milionová pokuta

Andrea Sestini Hlaváčková před několika dny oslavila 36. narozeniny.

Pokud byste zatoužili po teniskách, které nosila slavná česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková, můžete je mít doma za pár korun. Na tom by nebylo nic špatného. Jenže na instagramovém profilu jejího bazaru se objevila i nabídka padělků známých značek, za což hrozí vysoká pokuta.

Andrea Sestini Hlaváčková patří mezi nejúspěšnější české tenistky. Za svou kariéru vydělala v přepočtu přes 125 milionů korun. Tenistka již mnoho let prodává své věci spojené s tenisem a výdělek věnuje na dobročinné účely. Na instagramovém profilu tenisového bazárku, kde se její věci prodávají, se ovšem objevily i napodobeniny značkového zboží.

„Ikonické bílé tenisky – sleva z tisícovky, nyní za pět set. Velikost 39 – napodobenina,“ stálo u jednoho z příspěvků. Za takové jednání ale podle České obchodní inspekce (ČOI) hrozí vysoká pokuta. „Zákon hovoří o nabízení prodeji a skladování padělků. V takovém případě to znamená porušení zákona o ochraně spotřebitele. Ze strany české obchodní inspekce hrozí sankce v podobě zabavení výrobků i milionové sankce, v tomto případě až pět milionů korun,“ sdělil mluvčí ČOI Jiří Frohlich s tím, že napodobeniny jsou buď zlikvidovány nebo se použijí na charitativní potřeby.

Nemohu ručit úplně za všechno

Andreu Sestini Haváčkovou redakce CNN Prima NEWS okamžitě oslovila s dotazem, zda o nabízených padělcích ví. „Rozhodně jsme si vědoma, že je to protizákonné, takže bych si to nikdy nedovolila, na druhou stranu, bazárek nespravuji jenom já. Je to tenisový bazárek, takže se o něj staráme v několika holkách a nemůžu ručit úplně za všechno,“ uvedla Hlaváčková.

Krátce po rozhovoru provozovatelé bazárku všechny položky odstranili. „Celou svoji kariéru jsem prodávala tenisové suvenýry, relikvie, svoje oblečení, rakety a všechno na výdělek pro nadační fond a i teď v tom pokračuji,“ dodala tenistka.

Bývalá světová trojka ze čtyřhry, vítězka 27 deblových turnajů WTA a stříbrná medailistka z Olympiády v Londýně ukončila kariéru letos v červenci a naplno se věnuje rodině.

Tagy: