Počasí jako na houpačce: Teploty až 28 °C, ale i bouřky. Experti řekli, jaký nás čeká víkend

V pátek bude podle meteorologů více oblaků a kvůli vyšší vlhkosti a teplotě i poměrně dusno.

Předpověď počasí 9. června

V pátek nás čeká převážně oblačná obloha s teplotami kolem 24 °C. Kvůli vyšší vlhkosti a teplotě bude na českém území poměrně dusno. Během dne se navíc místy přidají také přeháňky nebo bouřky, četnější budou ve východní polovině území. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav na Twitteru. V sobotu se ještě oteplí. Podle meteorologa Miloše Dvořáka místy naměříme až 28 °C.

Počasí v Česku ovlivňuje mělká brázda nižšího tlaku vzduchu, která k nám zasahuje od jihovýchodu. V pátek bude většinou oblačno až zataženo. Ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky a zejména na východním území také bouřky. Na severozápadě bude podle meteorologů polojasno. Nejvyšší teploty se vyšplhají k 20 až 24 °C, při zmenšené oblačnosti naměříme až 27 °C. Vát bude slabý, přes den mírný severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který může v bouřkách přechodně zesílit.

„V pátek bude více oblaků a kvůli vyšší vlhkosti a teplotě i poměrně dusno. Během dne se přidají místy přeháňky nebo bouřky, četnější budou ve východní polovině území,“ uvedli meteorologové na Twitteru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ochlazení bude jen přechodné, slibují meteorologové. Čeká nás červen bez extrémů

O víkendu se můžeme podle meteorologa Miloše Dvořáka těšit na letní počasí. „Ranní teploty se budou v sobotu pohybovat kolem 11 až 15 °C. Přes den už zase budou o něco vyšší – kolem 21 až 25 °C. Tam, kde bude svítit sluníčko, naměříme až 28 °C,“ uvedl meteorolog ve vysílání CNN Prima NEWS. Obloha bude podle něj převážně polojasná až oblačná. „V odpoledních hodinách očekáváme místy přeháňky, ojediněle také bouřky,“ sdělil.

Situaci ve vašem kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Podobné počasí předpovídá také na neděli. „Přes den se nám začne trochu ochlazovat, ale na obloze bude převládat slunečno, jasno nebo polojasno. Odpolední teploty se ustálí na 21 až 25 °C,“ doplnil Dvořák.

Začátkem nového týdne se podle něj mírně ochladí. „Odpolední teploty se budou pohybovat kolem 19 až 20 °C. Rána budou zase o něco chladnější. Zejména to úterní, kdy naměříme kolem 6 až 10 °C. Poté se nám začne postupně vracet letní charakter počasí,“ dodal meteorolog.

Tagy: