Tereza H. se stále skrývá na tajném místě. Hrozí jí nebezpečí od drogových dealerů?

Tereza H. by měla být propuštěna v pondělí

Tereza Hlůšková, která byla v Pákistánu vězněná téměř čtyři roky, se chystá na cestu domů. Rodina pětadvacetileté ženy, která byla odsouzena za údajné pašování drog, požádala o zachování soukromí. Podle informací CNN Prima NEWS by však Češce mohlo hrozit nebezpečí ze strany drogových dealerů.

Podle europoslance Tomáše Zdechovského měla Hlůšková projít testováním na koronavirus a následně odcestovat do České republiky. Jedná se o poslední informaci, kterou zatím média získala. Ministerstvo zahraničí se nyní snaží respektovat přání rodiny, která žádá, aby se žádné detaily o současném místě pohybu Terezy neprozrazovaly.

„Pákistánské úřady rovněž požádaly Českou republiku, aby o události nesdělovala další informace, dokud se Hlůšková nevrátí domů,“ sdělil ve vysílání CNN Prima NEWS Zdechovský.

Ženu nyní úřady schovávají. V noci ze soboty na neděli však Hlůšková podle webu Blesk.cz hovořila po telefonu s rodinou. A její otec už jí měl poslat peníze na letenku.

Médii se začala šířit i informace o údajném nebezpečí, které by Hlůškové mohlo hrozit ze strany dealerů, jejichž drogy byly nalezeny v jejím kufru. Právník Sajf ul Malúk však tvrdí, že by k ničemu takovému dojít nemělo. „Nikoho tu nezajímá. Myslím, že se jedná o výmysl,“ okomentoval situaci.

Tagy: