Noční můra končí, Tereza H. se vrací z Pákistánu do Česka. Kdy by mohla přiletět?

Tereza H. se může po letech vrátit do Česka

Tereza H. by se měla v sobotu odpoledne vrátit do České republiky, informoval pákistánský web The Current. 25leté Češka, kterou v roce 2019 pákistánský soud odsoudil za pašování drog, byla loni v listopadu zproštěna obžaloby.

„Do Evropské unie nebo na nějaké bezpečné místo by se měla dostat v řádu několika hodin,“ potvrdil v ranním vysílání CNN Prima NEWS europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) s tím, že s ohledem na přání rodiny 25leté Češky nebude sdělovat další podrobnosti.

Pokud by se Tereza H. skutečně vrátila zpět do své vlasti, přiletět by mohla jedním ze tří letů, konkrétně v 13:25, 18:25, nebo 20:10. Že bude cílovou destinací ženy Česká republika, uvedl web The Current.

Podle deníku Blesk se ale Tereza H. zatím do Prahy nechystá. Odletět by prý měla do Dubaje, kde se nějaký čas zdrží.

Celníci zadrželi Češku v roce 2018 na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Mladá žena tvrdila, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí heroin do kufru podstrčil. Pákistánský zpravodajský portál UrduPoint již dříve uvedl, že drogy, které Češka převážela, by měly na černém trhu hodnotu 150 milionů pákistánských rupií (19,5 milionu korun).

Tereza H. v odvolání proti rozsudku uvedla, že byl podle ní „v rozporu s fakty“ a nebyl podložen žádnými konkrétními důkazy. Soud jí dal za pravdu. Do případu se ale vložili celníci, kteří nějaký čas zadržovali její osobní věci a cestovní pas. Spor nakonec vyhrála a nejvyšší soud rozhodl, že Tereza H. bude moci Pákistán opustit, 20. dubna.

Tagy: