Terezie Tománková pokřtila knihu rozhovorů. Představuje příběhy inspirativních žen Česka

Terezie Tománková vydává knihu rozhovorů.

Křest knihy Terezie Tománkové

Co stojí za úspěchem výjimečných žen? Především odvaha. I o tom pojednává nová kniha Terezie Tománkové. Moderátorka CNN Prima NEWS v ní v devíti otevřených rozhovorech představuje příběhy známých a inspirativních Češek.

Tenistka Barbora Strýcová, diplomatka a politička Dita Charanzová, modelka Tereza Maxová či neuroložka Eva Kubala Havrdová. Tyto a další úspěšné ženy ve své knize moderátorka Terezie Tománková vyzpovídala.

ČTĚTE TAKÉ: Halina Pawlowská je z nemocnice doma. Lépe mi ale není, nechala se slyšet

Byla to náročná cesta, okomentovala tvůrčí proces Tománková. Chvílemi prý i pochybovala, zda se práci podaří dotáhnout do konce. „Jsem neskutečně vděčná – dámám, že do toho šly, lidem z nakladatelství a ze CNN Prima NEWS,“ vyjmenovala moderátorka.

Respondentky vzešly z ankety Žena Česka, kterou pravidelně vyhlašuje CNN Prima NEWS. Oceňuje ženy, které svým působením v různých oborech každý den zlepšují českou společnost. „Skoro všechny dámy z finální desítky souhlasily s rozhovorem, že chtějí sdílet příběh a podělit se o něj v knize,“ sdělila Tománková.

Vybrat, se kterou z dam byl rozhovor nejnáročnější, moderátorka nedokázala. „Každý příběh je unikátní. Jsou to velmi silné, úspěšné ženy,“ upřesnila Tománková.

Čtenáři v knize nenajdou žádný bulvár, zdůraznila. Rozhovory se týkají především práce a toho, s čím se při ní oslovené ženy musí potýkat. „Vycítila jsem, kam až můžu jít a ony to také daly najevo,“ vysvětlila moderátorka.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kollera ve skupině Lucie nahradí Viktor Dyk. Sen, o kterém se mi ani nezdálo, komentoval

Tagy: