Otřesný případ smrti sedmileté dívenky. Zavraždil ji kurýr, který přivezl vánoční dárky

Americkým Texasem otřásl případ zavražděné sedmileté dívky. Zmizela před týdnem z usedlosti, kde trávila předvánoční čas. Jak se později ukázalo, holčičku unesl a zabil řidič kurýrní služby, který rozvážel vánoční dárky.

Poslední listopadový den ji lidé naposledy viděli živou. Sedmiletá Athena si hrála jako vždy na příjezdové cestě k domu, kde bydlel její otec a jeho nová žena. Právě ta viděla holčičku jako poslední kolem páté odpoledne. Pak se po ní slehla zem. Ještě ten večer se policie s desítkami dobrovolníků dala do prohledávání okolí. „Hledali jsme ve dne v noci. Několikrát jsme prošli okolí. Pořád jsme věřili, že ji najdeme,“ uvedla sousedka Mary Stapletonová pro web CNN.

Když policie probírala záznamy a výpovědi, zjistila, že k domu přijel odpoledne kurýr s balíčky. Mezi nimi byly i vánoční dárky pro malou Athenu, protože se měla už za pár dní vrátit ke své matce. Podezření ihned padlo na řidiče. A ten se skutečně přiznal. Hrající si dívku na cestě prý srazil a zranil. Proto ji naložil do auta, ale místo pomoci, se rozhodl nepříjemného svědka zbavit.

„Bylo to jedno z nejhorších vyšetřování, kterého jsme se účastnil. Šlo o dítě. A když zemře dítě, hluboce vás to zasáhne,“ řekl šerif Lane Akin.

Městečko se obléklo do růžové

Vrah poté dovedl policisty k místu, kde dívčino tělo našli. Zdejší komunita je z nesmyslné vraždy naprosto v šoku. „Děti si tu hrají venku, běhají po ranči. Nechceme, aby seděly u televize nebo počítače. Když máme nějaké obavy, tak leda z toho, že je uštkne had nebo se zraní na čtyřkolce. Ale že jim může ublížit takové monstrum, to nás nikdy nenapadlo,“ uvedl soused Bobby Dean.

Matka, která se těšila, že po několikatýdenním odloučení stráví konečně se svou dcerou Vánoce, se Atheny nedočkala. „Už nikdy neuvidím její zářící oči a úsměv. Už nikdy neuslyším, jak mi říká: ‚Mám tě ráda, maminko.‘ Už nikdy jí neučešu vlásky a nevezmu ji za ruku, když spí. Neuvidím ji vyrůstat, to všechno je pryč,“ řekla zdrcená žena.

Smutní i celé městečko Paradise, které se na památku zavražděné holčičky obléklo celé do růžové. To byla totiž její oblíbená barva.

Tagy: