Tipy na vánoční cukroví od Ivety Fabešové. Jaké sladkosti vám nezaberou moc času?

Iveta Fabešová

Cukrářka Iveta Fabešová peče vánoční cukroví

Už jste začali péct cukroví? Pokud nevíte, jak na to, máme pro vás inspiraci od vyhlášené cukrářky Ivety Fabešové. Ta nejenže ukázala pár dobrých tipů, ale také prozradila, jaké tradice dodržovala její rodina v době, když byla ještě dítě.

Iveta Fabešová se chtěla cukrařině věnovat už odmalička. Vánoční pečení ji prý ale tehdy úplně nezajímalo. „Měli jsme v rodině takovou tradici, že jsme pekli u babičky, a bratr mi teď po letech říká, že do všech rozhovorů lžu, že jsem pečení měla ráda. Že on poctivě mazal marmeládu a já se jen flákala,“ přiznala Fabešová.

Teď už ale rozhodně nic nefláká a ví, jak připravit to nejlepší cukroví. „Mně přijdou super perníčky, pak jsou skvělé pracny a rohlíčky. Poslední dva roky jsem vůbec nestíhala péct, takže jsem ještě na poslední chvíli 24. prosince s dětmi dělávala vanilkové rohlíčky. Ale naštěstí jsme to zvládli rychle,“ popsala.

A jakou radu by dala divákům televize Prima? „U mužů bych ocenila, kdyby umývali nádobí a jezdili pro suroviny a ženy naopak v klidu pekly a staraly se o děti. To si myslím, že by úplně stačilo,“ uvedla slavná cukrářka.

Své umění předvedla Fabešová také na workshopu v brněnském obchodním domě. A lidé mohli mimo jiné ochutnat i netradiční makronky. Ty prý ale dají dost zabrat. „Je to proces na celý týden. Jeden den musíte vyklepat bílky, pak je pečete, poté připravujete náplně. Ve chvíli, kdy je upečete, by se ještě neměly slepovat. S tím by se mělo počkat až na následující den. Konzumovat je můžete až další den,“ popsala stručně proces přípravy makronek. Prozrazovat lidem fígle a tipy na pečení slavnou cukrářku baví. „Myslím si, že to je moc fajn,“ uzavřela Fabešová.

Tagy: