Tohle jsme ještě neviděli. Fanoušci Vikingu připravili uklízecí četu na Spartě o práci

Prahu opouštějí s nadějí, protože překvapivá remíza 0:0 znamená pro odvetu velké šance na postup. A také s velmi dobrou pověstí. Fanoušci norského fotbalového klubu Viking Stavanger jsou po zápasu se Spartou ve 2. předkole Evropské konferenční ligy chváleni za to, jak nezvykle čistotně se chovali.

Zdemolované toalety, nálepky na zdech, kelímky a obaly od občerstvení všude na zemi. Tak často vypadá sektor hostí poté, co ho fanoušci po návštěvě zápasu opustí. I v Česku.

Proto se úklidová četa, která měla ve čtvrtek večer vyčistit prostor letenského stadionu určený pro příznivce norského Vikingu, divila. Nečekal na ni žádný nepořádek.

Seveřané si totiž před zápasem v české metropoli pořídili pět velkých igelitových pytlů, do kterých naházeli veškerý odpad, který během duelu se Spartou ve 2. předkole Evropské konferenční ligy vyprodukovali. Uklízeči už tedy jen sebrali pytle.

Jeden z čistotných fanoušků Roy Steffensen na Twitter umístil fotku nashromážděných kelímků, tácků a dalších věcí a k tomu napsal, že oficiální uklízeči nevěřícně podotkli: „Tohle jsme ještě nikdy neviděli.“ Na sociálních sítích sklidil tábor Vikingu chválu a respekt.

Loajální podporovatelé, kteří se vypravili na výlet do Prahy, mohli odlétat domů spokojení. Jejich tým uhrál proti favoritovi, jenž odehrál první zápas pod novým trenérem Brianem Priskem, cennou remízu 0:0. Odveta ve Stavangeru je tak zcela otevřená, přičemž případný neúspěch Sparty by byl považovaný za velký průšvih.

Hráči letenského klubu jsou tedy pod tlakem. A teď vlastně i fanoušci. Oplatí Vikingu čistotné chování a zůstane po nich nezaneřáděný sektor?

Tagy:
Twitter Letná AC Sparta Praha fotbal Česko sport fanoušci kelímek Evropská konferenční liga Vikingové Brian Priske Stavanger Viking FK úklid Evropská konferenční liga UEFA Roy Steffensen