Na Aljašce se převrátila loď. Čtyři lidi našli, po rodině záchranáři pátrali marně

Čtyřčlenná rodina z Aljašky se na konci července vydala na plavbu lodí, nikdy se už ale nevrátila. Plavidlo s ní a dalšími čtyřmi lidmi začalo nabírat vodu a následně se převrátilo. Spolucestující se podařilo zachránit, ale rodinu hlídka dosud nenašla, uvedla agentura AP.

Mary a David se 27. července vydali na plavbu lodí se svými dvěma syny Coltonem a Brantleym a dalšími čtyřmi lidmi. Plavidlo však začalo k večeru nabírat vodu a později se převrátilo, informovala agentura AP. Tamní pobřežní hlídka vyhlásila poplach přes vysílačku a blízkému člunu se podařilo zachránit zmíněné čtyři spolucestující, po rodině však nebylo ani stopy.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie u rakouského jezera. Utonul tam český turista, zachraňoval děti na paddleboardu

Do pátrání se kromě pobřežní hlídky zapojila i aljašská státní policie a několik dobrovolníků. Celá operace trvala čtyřiadvacet hodin, rodinu přesto nenašli. Úřady proto akci odvolaly, napsal zpravodajský web NBC News.

„Rozhodnutí o pozastavení pátrání není nikdy snadné a zahrnuje pečlivé zvážení mnoha faktorů. V této nepředstavitelně těžké době vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině, přátelům a blízkým pohřešovaných osob,“ uvedla pobřežní hlídka.

Tamní poddůstojnice pobřežní stráže Shannon Kerneyová však zároveň podotkla, že pokud se objeví nové informace, bude hledání pokračovat. „Pokud něco vyjde najevo, budeme více než šťastní a ochotní vyrazit a pokračovat v pátrání. Naše srdce jsou teď s pozůstalými, když truchlí,“ dodala.

„Všichni to byli milí lidé, obětaví a milující. Je to prostě strašná tragédie,“ řekla Christi Wellsová, teta pohřešované Mary. Dodala, že celá situace je naprosto „hrozná“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie pátrá po onanistovi z pražských Nuslí. Hodinu se uspokojoval na ulici, ukazují záběry

Tagy:
Aljaška loď rodina pátrání pohřešování Pobřežní hlídka nehody a mimořádné události námořní nehoda