Detaily tragédie na Domažlicku. Chlapeček utekl rodičům ze zahrady, zemřel pod koly vlaku

Útěk ze zahrady bez vědomí rodičů skončil obrovskou tragédií. Vlak na Domažlicku srazil teprve čtyřletého chlapce, který se pohyboval po kolejích. Záchranářům se ho už bohužel nepodařilo oživit. Vyšetřování případu si převzali kriminalisté.

K neštěstí došlo v pondělí v půl sedmé večer v Nahošicích poblíž Domažlic. Čtyřletý chlapec tam vběhl pod kola osobního vlaku. „Na místě zasahovaly čtyři jednotky, pomáhali jsme s resuscitací záchranné službě,“ uvedl pro CNN Prima NEWS velící důstojník zasahujících hasičů David Dopirák.

Ke sraženému dítěti vzlétl také záchranářský vrtulník. Mělo jít o teprve čtyřletého chlapečka, který měl bez vědomí rodičů utéct z nedaleké zahrady. „Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů a lékařů se bohužel již nepovedlo obnovit jeho životní funkce. Na místě svým zraněním podlehl,“ popsala mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

ČTĚTE TAKÉ: Strach o čtyřletého Honzíka z České Lípy. Zmizel i se svou matkou, pátrá po nich policie

Na pomoc pozůstalé rodině byl na místo provolán krizový intervent. Rodiče byli z tragédie v šoku. O případ se začala ihned zajímat také policie. „Mohu potvrdit, že v pondělí došlo na železničním přejezdu na Domažlicku ke střetu vlaku s nezletilou osobou. Případem se zabývají kriminalisté z územního odboru Domažlice,“ doplnila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Přejezd, kde se nehoda stala, není zabezpečen závorami, disponuje pouze světelnou a zvukovou signalizací. Možná právě blikající světla dítě ze zahrady přilákala. Provoz na vytížené trati mezi Plzní a Domažlicemi byl přerušen zhruba na čtyři hodiny. Sedm lidí, kteří ve vlaku cestovali, vyvázlo bez zranění. „Asistovali jsme cestujícím a zajišťovali další doprovodné činnosti,“ uzavřel Dopirák.

Podobný případ se odehrál v říjnu 2020. Tehdy v obci Borovy, také poblíž železničního přejezdu, vběhla pod kola vlaku devítiletá dívka. Ani ona nepřežila. Policisté věc odložili. Podobné to pravděpodobně bude i v případě pondělní nehody.

Tagy: