Tragédie na MS cyklistiky v Curychu: Zemřela teprve 18letá závodnice, osudným se jí stal pád

Osmnáctiletá švýcarská cyklistka Muriel Furrerová zemřela v pátek na následky pádu v silničním závodě juniorek na domácím mistrovství světa v Curychu. Po čtvrteční kolizi a vážném zranění hlavy byla v kritickém stavu. O jejím úmrtí informovala Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Furrerová měla během závodu v hustém dešti z dosud nezjištěných příčin kolizi, při níž utrpěla těžké zranění hlavy. Záchranářský vrtulník ji následně transportoval do nemocnice. UCI již ve čtvrtek označila její stav jako „velmi kritický“. Během pátku mladá závodnice v curyšské nemocnici zraněním podlehla.

ČTĚTE TAKÉ: Ohromná ztráta pro herecký svět. Zemřela Maggie Smithová, zazářila v sérii o Harrym Potterovi

„S velkým zármutkem se v pátek Mezinárodní cyklistická federace a organizační výbor Mistrovství světa v silniční a para cyklistice v Curychu dozvěděly tragickou zprávu o úmrtí mladé švýcarské cyklistky Muriel Furrerové. Mezinárodní cyklistická komunita ztratila závodnici, před níž byla zářivá budoucnost,“ uvedla UCI.

Již dříve v průběhu dne –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ kdy ještě Furrerová bojovala o život –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ federace avizovala, že přes vážnost situace počítá s pokračováním šampionátu podle jeho původního programu. „V souladu s přáním rodiny Muriel Furrerové bude mistrovství světa pokračovat podle toho, jak bylo naplánované,“ oznámila UCI. V pátek tak odstartoval závod mužů do 23 let, v sobotu se pojede silniční závod elitní kategorie žen a v neděli uzavře šampionát silniční závod elitní kategorie mužů.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Srazil muže tak, že skončil na střeše. Řidič na Slovensku se pak pokusil všechny stopy „utopit“

Tagy: