Tragédie na závodech aut v Albrechticích. Řidič narazil do stromu, na místě byl mrtvý

Tragédie na závodech aut v Albrechticích.

Tragédie na závodech aut v Albrechticích

Na mezinárodních závodech automobilů v Albrechticích v neděli odpoledne havaroval na uzavřené trati řidič jednoho z monopostů. Oživovací pokusy záchranářů byly marné. Muž zraněním podlehl.

Nešťastná událost se stala během víkendového závodu Albrechtický kopec s mezinárodní účastí. Během soboty a v neděli ráno probíhaly tréninkové jízdy, dopoledne už jezdci vyrazili na trať naostro ve třech sériích startů. Během druhé z nich krátce před 14. hodinou havaroval jeden z jezdců, pravděpodobně nezvládl řízení a se závodním speciálem ve vysoké rychlosti narazil do stromu.

ČTĚTE TAKÉ: Čelní střet motorkářů na Plzeňsku: Jeden zemřel na místě, druhý je těžce zraněný

„32letý řidič svým zraněním podlehl i přes zásah záchranářů, kteří se pokoušeli o resuscitaci. Na místě byl i vrtulník, ten se bohužel vracel prázdný. Událost si převzali kriminalisté,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dita Holečková.

Letos probíhal 5. ročník závodu, který nese podtitul Memoriál Jiřího Lose po dalším jezdci, který na stejné trati zemřel ve věku 44 let. V roce 2020 havaroval během ranní tréninkové jízdy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Paní jsme vytáhli ohořelou, pána už bohužel ne.“ Svědek popsal děsivou nehodu na Rokycansku

Tagy: