„Paní jsme vytáhli ohořelou, pána už bohužel ne.“ Svědek popsal děsivou nehodu na Rokycansku

Šofér kamionu zezadu naboural do osobního auta, které skončilo v plamenech.

Svědek popsal děsivé okamžiky tragické nehody na Rokycansku

Tragická nehoda osobního auta a kamionu v pátek zastavila provoz na dálnici D5 nedaleko Mýta na Rokycansku. Osobní vůz chvíli poté kompletně pohltily plameny – uvnitř přitom byli dva lidé. Ženu se podařilo z auta včas vytáhnout, řidič v ohnivé pasti uhořel. Chvíle hrůzy popsal pro CNN Prima NEWS jeden ze statečných zachránců.

Incident se stal kolem páté hodiny odpoledne na 47. kilometru na dálnici D5 ve směru na Rozvadov. Šofér kamionu zezadu narazil do osobního auta, které skončilo v plamenech. „Pán na mě křičel z kamionu, ať jdu pomoct, že tam hoří dva lidé. Paní se nám podařilo vytáhnout, i když byla ohořelá. Bohužel pána už ne. Hořelo to tak moc, že se do toho auta už nedalo dostat,“ popsal incident pro CNN Prima NEWS jeden ze svědků.

ČTĚTE TAKÉ: Čelní střet motorkářů na Plzeňsku: Jeden zemřel na místě, druhý je těžce zraněný

Ženu, které tím pravděpodobně zachránili život, společně s dalšími lidmi odtáhli dál od auta pro případ, že by vybuchlo. Krátce na to si ji převzali záchranáři. „Žena utrpěla středně těžká zranění a popáleniny. Byla letecky transportována do nemocnice. Muž, který byl v osobním automobilu, utrpěl velmi rozsáhlá zranění neslučitelná se životem. Lékař na místě konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Protože se nehoda stala na rozhraní dvou krajů, na místo kromě plzeňských hasičů a záchranářů vyrazili i ti ze Středočeského kraje. A právě zdravotnická záchranná služba z Hořovic si převzala do péče šoféra kamionu, který utrpěl jen drobná poranění. Poté, co viděl, že auto, do kterého narazil, pohltily plameny, se zhroutil.

„Věc si na místě převzali rokycanští kriminalisté a byla nařízena soudní pitva zemřelého,“ sdělila mluvčí plzeňských policistů Iva Vršecká.

Provoz na vytížené spojce mezi Plzní a Prahou byl opět plně obnoven až kolem desáté hodiny večer. Zda byla na vině nepozornost řidiče, mikrospánek nebo třeba technická závada, zatím není jasné. Okolnosti tragické srážky dál zjišťují vyšetřovatelé.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tragická nehoda na Karlovarsku. Srážku aut nepřežil jeden člověk, pro zraněné letěly vrtulníky

Tagy:
dopravní nehoda Středočeský kraj Plzeňský kraj automobil Hořovice okres Rokycany Dálnice D5 katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda