Tragédie v Adršpachu: Řidič srazil dva chodce a ujel, oba zemřeli. Šlo o známé manažery

Auto, kterým řidič srazil a usmrtil dva chodce v Adršpachu.

Řidič v Adršpachu srazil dva chodce

Osmatřicetiletý řidič osobního auta v Adršpachu na Náchodsku v pondělí před 22:00 srazil a usmrtil dva chodce. Z místa nehody ujel, policie ho ale do několika hodin vypátrala a zatkla. Soud poslal řidiče do vazby. Informovala o tom mluvčí policie Lucie Konečná.

Chodce řidič srazil u takzvaného horního parkoviště v Adršpachu. „Jeden z mužů zraněním na místě podlehl, druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice,“ uvedla mluvčí. Při následném pátrání policie nejprve našla odstavené auto a později i řidiče.

Řidiče policie obvinila z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. V případě odsouzení za to muži hrozí až pět let vězení.

Usmrcenými byli manažeři šumavské firmy s outdoorovým oblečením High Point, upozornil web iDnes.cz. „Oznamujeme všem našim zákazníkům, přátelům a obchodním partnerům, že v pondělí 22. 8. ve večerních hodinách tragicky zahynuli v Adršpachu naši šéfové, kolegové a nejbližší kamarádi Zikmund Schwarzkopf mladší a Matěj Molcar,“ stojí na Facebooku firmy.

Tagy: