Matka vražedkyně. Žena nechtěla předat své děti otci, zabila je a uprchla do Británie

Matka nechtěla předat své děti do péče otce, a tak je zabila.

Dvojnásobná vražda dětí v Coloradu

Spojenými státy otřásl brutální případ. Než aby žena děti předala otci, radši je zabila. Takový je podle policejních záznamů výsledek vyšetřování dvojnásobné vraždy v Coloradu. Matka tvrdila, že dvě z jejích tří dětí zabil lupič. O týden později ale vyšetřovatelé oznámili, že k žádnému vloupání nedošlo, a vydali na matku zatykač. Ta ale mezitím uprchla ze země.

Bylo 19. prosince 2023 a policie ve městě Colorado Springs dostala oznámení o vloupání do rodinného domu. Když přijela na místo, našla tělo devítileté Ellie a jejího sedmiletého bratra Aidana. V domě byla i zraněná jejich starší sestra a matka dětí. Poté, co záchranáři přeživší převezli do nemocnice, ovládlo sousedství strach. Na útěku měl být údajný vrah, který se do domu vloupal. „Nebylo to snadné. Našli dvě mrtvá těla u sousedů a nikdo nevěděl, co se stalo,“ popsal soused Jeff Maughan místním médiím.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivý útok na lídra jihokorejské opozice. Při návštěvě Pusanu ho útočník bodl do krku

Policie ale po týdenním vyšetřování oznámila, že si matka vloupání vymyslela a své děti sama usmrtila. Na pětatřicetinou Kimberly Singlerovou proto okamžitě vydala zatykač. Ta ale zmizela. „Kde je? Objeví se tady? Mám si pořídit ochranné dveře?“ obával se soused Daniel Lane.

Ukázalo se však, že jeho obavy byly zbytečné. Žena totiž uprchla do Velké Británie. V Londýně se ukrývala v hotelu, kde ji ale policie krátce poté dopadla, uvedla CNN. Vyšlo najevo, že se Singlerová soudila s otcem dětí o opatrovnictví. Bitvu ale prohrála. Podle policie děti zavraždila den předtím, než je měla otci předat. „Byl tady sněhulák, kterého ty děti postavily ještě před týdnem,“ sdělil soused. „Je mi jich opravdu líto. Když na to pomyslím, puká mi srdce,“ uvedla sousedka Juanita Morenová.

Singlerová nyní čelí obvinění z dvojnásobné vraždy, pokusu o vraždu a týrání dětí. Není ale jasné, kdy stane v Americe před soudem. Vydání zpět do USA se totiž snaží zabránit.

Tagy: